12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDanemarca: Manifestaţie împotriva islamului violent

Danemarca: Manifestaţie împotriva islamului violent

 O manifestaţie antiislam este anunţată luni, la Copenhaga, la apelul mişcării Pegida, care şi-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeeaşi zi la Dresda (Germania) după ce a primit ameninţări, relatează AFP, conform Mediafax

"Vom manifesta mâine la ora 18.00  la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa", a anunţat duminică organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog şcolar.

Mişcarea "Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului" (Pegida) a luat fiinţă în Germania în octombrie. În prezent, aceasta s-a răspândit şi în alte ţări europene.

La 12 ianuarie, aproximativ 200 de persoane care şi-au declarat apartenenţa la această mişcare au defilat împotriva islamului la Oslo.

Pegida a decis să îşi anuleze manifestaţia săptămânală de luni de la Dresda după o ameninţare cu moartea din partea grupării Stat Islamic împotriva unuia dintre organizatori.

Poliţia germană a "interzis orice reuniune publică în aer liber", luni, la Dresda din cauza unui "risc terorist concret" la această manifestaţie.

În Danemarca, "obiectivul este de a oferi clasei de mijloc o şansă de a-şi exprima îngrijorarea faţă de un islam violent", a explicat Sennels. Potrivit lui este vorba despre primul marş "de acest gen" organizat în această ţară.

Citeşte şi: Charlie Hebdo "apără libertatea religioasă", afirmă redactorul-şef al săptămânalului pentru NBC

Cele mai citite

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă