17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Negru, sancţionat de CNDC pentru afirmaţiile pe pe blog despre homosexuali,...

Dan Negru, sancţionat de CNDC pentru afirmaţiile pe pe blog despre homosexuali, pe care i-a numit “dereglaţi”

Omul de televiziune Dan Negru a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru declaraţiile de pe blogul lui, în legătură cu protestul  unui grup de homosexuali împotriva vizitei Papei în Spania, se arată într-un comunicat al asociaţiei ACCEPT.

Ca reacţie la aceasta demonstraţie, Negru a scris pe blogul lui următoarele: “(…) de data asta am certitudinea că poliţia spaniolă a scăpat situaţia de sub control. E impardonabil să dai voie unor dereglaţi să tulbure botezul celui mai frumos monument european. Libertatea trebuie să aibă şi ea o limită! (…). (…) Bastoane şi dube indiferent de cât ţipau băieţeii mai apoi”.

Organizaţia neguvernamentală ACCEPT a obţinut câştig de cauză la CNCD, care a considerat că afirmaţiile lui Dan Negru sunt elemente de incitare la violenţă faţă de comunităţile LGBT (Lesbiene-Gay-Bisexuali-Transsexuali) şi l-a sancţionat cu avertisment.

“Sperăm ca această situaţie să fie una din care să învăţăm că, deşi dreptul la liberă exprimare este garantat în Constituţia României, acesta nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. Incitarea la ură sau/şi violenţă faţă de un anumit grup nu reprezintă o soluţie pentru diminuarea nivelului de discriminare din societatea românească actuală”, a arătat şi directoarea executivă a organizaţiei, Irina Niţă.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă