13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDaily Mail: Legile UE privind arestul insultă justiţia

Daily Mail: Legile UE privind arestul insultă justiţia

Cunoscutul jurnalist şi analist politic britanic Peter Oborne a abordat, în cadrul unui articol mai amplu despre decăderea vieţii politice din Marea Britanie şi relaţia cu UE, şi cazul lui Alexander Adamescu. „În această săptămână, am vorbit la o conferință de presă pentru a face publica situatia nefericita a lui Alexander Adamescu, fiul rezident in Londra al unui proprietar de ziar românesc, care este urmărit de propriul său guvern pe ceea ce pare sa fie motive politice urâte. El este acuzat, de ceea ce eu consider că sunt acuzații fabricate, anume de mituire a judecătorilor care prezidează asupra cauzelor legale in legatura cu firmele familiei sale”, scrie Peter Oborne, în Daily Mail.

Jurnalistul afirmă că se teme că Alexander Adamescu nu va primi un proces echitabil în România, unde autorităţi corupte intenționează să-si elimine toata opoziția internă – și, în cazul său, sa puna mâinile pe activele tatălui său. “Ceea ce este mai rău, ca urmare a normelor UE, Marea Britanie nu are de ales decât să-l predea pe domnul Adamescu autorităților române – așa cum eu însumi am fost martor luni”, afirmă analistul politic.

Peter Oborne consideră că, prin intermediul controversatului mandat de arestare european (anume creat pentru a accelera procesul de extrădare pentru cetățenii UE care au părăsit o țară și sunt căutati pentru proceduri penale în alta), “un ofițer de poliție britanic l-a arestat pe domnul Adamescu cu două ore înainte ca acea conferința noastră de presă să înceapă”. “Eu nu dau vina pe poliția noastră, care nu a avut de ales în conformitate cu legislația europeană. Cu toate acestea, este grotesc faptul că sistemul britanic de justiție este instigat sa ajute un guvern corupt să persecute pe cineva care are o șansă infimă la un proces echitabil atunci când ajunge acasă.

Sistemul european de arestare este un mic exemplu, dar care arată de ce calitatea de membru Britanic al UE nu funcționează corect”, susţine Peter Oborne în Daily Mail.

Se presupune în mod eronat că statul de drept prevalează în toate cele 28 de țări membre – ceea ce cu siguranta nu este asa, afirmă jurnalistul. “Este un sistem nedrept și acesta este un alt motiv pentru care poporul britanic ar fi înțelept daca ar alege să voteze sa Plece”, precizează Peter Oborne în articolul său din cotidianul britanic.

Citeşte articolul original aici: PETER OBORNE: This is NOT the time for ugly political opportunism  

 

 

 

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă