25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDacă nu votează, angajaţii unei fabrici din Bârlad nu vor fi lăsaţi...

Dacă nu votează, angajaţii unei fabrici din Bârlad nu vor fi lăsaţi luni să intre în instituţie

Angajaţii Fepa SA Bârlad vor fi obligaţi luni, 30 iulie, să facă dovadă că au participat la referendumul organizat duminică pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Cei care nu vor participa la vot nu vor avea acces în fabrică, potrivit Adevărul.

Potrivit unei circulare emise de conducerea fabricii, “accesul în societate în data de 30.07.2012 se va face pe baza Cărţii de identitate ce va avea ataşat pe verso dovada VOTULUI”. Această tentativă a conducerii Fepa SA de a constrânge muncitorii să se prezinte la vot contravine dreptului de liberă exercitare a votului.

Mai mult, conform articolului 52 din Legea 3/2000, “împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Mulţi dintre salariaţii unităţii îşi exprimă nemulţumirea faţă de această decizie a conducerii de a-i constrânge să meargă la vot şi pun totul pe seama unei lupte politice în care conducerea este implicată, scrie bunadimineatabarlad.ro.

În ultimele zile, IPJ Vaslui s-a autosesizat şi a deschis mai multe anchete după ce poliţiştilor le-au parvenit informaţii potrivit cărora mai mulţi primari din judeţ au reţinut cărţile de identitate a cetăţenilor care primesc ajutor social.

În acest caz, poliţiştii vasluieni încă nu s-au autosesizat.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă