10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO: CUTREMUR de 4,1 grade în Vrancea. Sunt așteptate replici

UPDATE. VIDEO: CUTREMUR de 4,1 grade în Vrancea. Sunt așteptate replici

UPDATE 10.05: Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Mircea Radulian, a spus că, din cauza adâncimii mai mici la care s-a produs seismul, este posibil să se fi simţit mai puternic în zona epicentrală, între Râmnicu Sărat şi Focşani, dar acest tip de cutremur nu produce pagube, scrie Mediafax.

Mircea Radulian a precizat că un cutremur de suprafaţă este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine cu cel puţin un grad mai mică, ceea ce înseamnă că replicile nu ar trebui să depăşească 3 – 3,1 grade.

—–

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 08.08, în Vrancea, la adâncimea de 17 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut intensitatea III, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt Râmnicu Sărat (17 kilometri), Focşani (22 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Tecuci (48 de kilometri) şi Buzău (48 de kilometri).
Duminică s-au produs două cutremure în Vrancea, unul cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter şi celălalt de 2,8 grade, transmite Mediafax.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte şase cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/a1f608333c6d06fd3050848cbd38845d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă