14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur de 3,2 grade în Vrancea

Cutremur de 3,2 grade în Vrancea

Un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc marţi dimineaţă în zona seismică Vrancea, informează  Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)

Epicentrul seismului a fost în judeţul Buzău. Cutremurul s-a produs  la ora 9:55,la o  adâncime de 120 de kilometri.

Cutremurul a fost resimţit în  Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (46 de kilometri), Buzău (53 de kilometri), Focşani (54 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (57 de kilometri).

Un alt seism, cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, s-a produs luni, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 17 kilometri.

Directorul ştiinţific  INFP a precizat, pentru Mediafax, că seismul de 4,1 grade a fost unul de suprafaţă şi acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mică şi nu ar trebui să depăşească 3,1 grade.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte şapte cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

 

Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă