11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Cutremur Creta. Ce se știe de românii de pe insulă

Nu există victime de cetățenie română după seismul puternic produs luni pe insula Creta din Grecia, anunță MAE.

Ambasada României la Atena s-a autosesizat după seismul care a afectat insula Creta, luni, și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile elene, pentru a obține informații despre cetățenia persoanelor afectate și starea acestora de sănătate, conform MAE.

Conform datelor primite de la autoritățile elene de reprezentanții misiunii diplomatice române, până la acest moment nu există victime de cetățenie română.

Ambasada României la Atena și autoritățile elene sunt într-un continuu dialog. Ea comunică și cu reprezentanții comunității românești din zonă, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile elene în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875, +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție telefonul de urgență al ambasadei: +30 6978996222.

Un cutremur având magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs luni în Creta. Un muncitor a murit după ce biserica la care lucra s-a prăbuşit. Alte 9 persoane au fost rănite.

Ultima oră
Pe aceeași temă