19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCutia neagră a avionului An-22 prăbuşit în Rusia a fost recuperată

Cutia neagră a avionului An-22 prăbuşit în Rusia a fost recuperată

Echipele de intervenţie au găsit, miercuri seară, una dintre cutiile negre ale avionului Antonov-22 care s-a prăbuşit la sud de Moscova, dar şi fragmente din trupurile neînsufleţite ale pasagerilor, care urmează să fie supuse unei expertize medico-legale, a anunţat Parchetul rus, citat de AFP, transmite Mediafax.

Avionul An-22 al Ministerului rus al Apărării s-a prăbuşit în noaptea de marţi spre miercuri în regiunea Tula, la sud de Moscova, provocând moartea tuturor celor 12 persoane aflate la bord, potrivit unor surse oficiale.

Aparatul, care efectua un zbor de antrenament, decolase marţi, în jurul orei locale 21.00 (20.00, ora României), de la Voronej (sud-vest), şi se îndrepta către regiunea Tver (nord), având la bord 12 piloţi din cadrul forţelor aeriene, potrivit Comitetul de anchetă al Parchetului.

Epava avionului a fost găsită pe un câmp, unde impactul a provocat un crater cu o adâncime de cinci metri, a declarat Natalia Zemskova, purtătoare de cuvânt a anchetatorilor din cadrul Districtului Militar de la Moscova.

Parchetul a demarat o anchetă penală în urma accidentului, a precizat Zemskova, adăugând că este prea devereme pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Forţele armate au decis să suspende toate zborurile cu avioane de tip An-22 şi Tu-95MC, cu motor similar celui al aparatului care s-a prăbuşit miercuri, până la stabilirea cauzelor accidentului, a precizat Konacenkov. “Este o practică frecventă”, a precizat el.

Accidentele în care sunt implicate avioane militare sunt relativ frecvente în Rusia. În septembrie, un avion de vânătoare Su-27 s-a prăbuşit în cursul unui zbor de antrenament în Extremul Orient, cei doi piloţi reuşind să se catapulteze.

An-22 este un avion cargo utilizat frecvent în epoca sovietică.

Potrivit lui Konstantin Makienko, adjunctul directorului Centrului de Analiză a Strategiilor şi Tehnologiilor, în prezent, Rusia deţine mai puţin de zece avioane-cargou de tip An-22.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă