23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCutia de vteză automată și noi versiuni sunt disponibile pe mașinile Dacia,...

Cutia de vteză automată și noi versiuni sunt disponibile pe mașinile Dacia, din luna iunie

Începând din luna iunie 2016, firma Dacia va putea oferi un nou model de cutie de viteza, a anunțat luni producătorul auto de la Pitești.

Astfel, pe versiunile Laureate şi Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV şi Sandero, precum şi pe Sandero Stepway va fi disponibilă o cutie de viteze automată, denumită Easy-R.

Prețul acesteia va fi cu 500 de euro mai mare decât al cutiei de viteze manuală.

Noua transmisie va fi disponibilă în versiuni specifice, cu 5 trepte pe motorizarea TCe 90 CP şi, respectiv, cu 6 trepte, pe motorizarea 1.5 dCI 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop & Start. Cutia are un sistem de acţionare electromagnetic, coordonat de un calculator, care asigură debreierea, schimbarea vitezelor şi acţionarea ambreiajului în locul şoferului. Ea dispune de două moduri de funcţionare, adaptate tuturor stilurilor de conducere, denumite Drive și Manual (Impulsional).

Preţurile variază între 10.350 euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Laureate 0.9 TCe 90 CP Easy-R şi 13.600 euro (TVA inclus) pentru modelul Logan MCV Prestige 1.5dCi 90 CP Easy-R. 

Tot din luna iunie 2016, modelele Logan MCV şi Sandero vor beneficia de propriile versiuni Prestige, la fel ca şi Dacia Logan. Astfel, echipamente precum sistemul de climatizare cu reglare automată, planşa de bord specifică sau comanda geamurilor electrice integrată în portiere devin disponibile pentru trei din cele mai solicitate modele Dacia. 

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gamă completă de motorizări, atât pe benzină, cât şi diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzină pot astfel alege între motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus şi blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcătuită din motorul 1.5 dCI, în cele două variante de putere, de 75 CP şi 90 CP. Preţurile variază între 9 500 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP şi 13 600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP şi cutie Easy-R. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă