13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCupa neobişnuită a României

Cupa neobişnuită a României

Nou formata Ligă Naţională de baschet masculin va debuta în noul an competiţional, oficial, vineri seară. Ca de obicei, primele meciuri contează pentru Cupa României, însă în acest sezon cea de-a doua competiţie din baschetul românesc a fost restructurată în totalitate. În loc de meciuri tur-retur, aşa cum se desfăşurau în trecut, au fost alcătuite câte trei grupe cu patru echipe, care vor juca pe terenuri neutre sub forma unui turneu. Asta, după ce cele patru formaţii angrenate în competiţiile europene, printre care Gaz Metan Mediaş şi BC Timişoara, au fost calificate de Federaţia Română de Baschet (FRB) direct în turul următor.

Clujul, la Dobroeşti

Oficialii FRB au hotărât ca două din cele trei turnee de calificare în turul doi al Cupei României să se desfăşoare la Sibiu şi la Mediaş, în timp ce comuna Dobroeşti, aflată la marginea Bucureştiului, va găzdui turneul în care “U” Mobitelco Cluj se va duela cu CSM Bucureşti, CSŞ Giurgiu şi Dinamo Bucureşti. De departe, cea mai echilibrată grupă va fi în Sala “Transilvania” din Sibiu, acolo unde CSM Oradea şi BC Mureş vor da piept cu Energia Rovinari şi BC Miercurea Ciuc. După transferurile din această vară, CSU Atlassib Sibiu pare mare favorită în turneul găzduit de Mediaş, acolo unde elevii lui Dragan Petricevic vor întâlni pe SCM Craiova, plus cele două echipe nou-promovate, Timba Timişoara şi Farul Constanţa. În sferturile de finală se vor califica câştigătoarele celor trei grupe, plus cea mai bine clasată echipă de pe locul doi.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă