26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCupa Davis: Primele reacții după victoria României. Tecău și Mergea nu exclud...

Cupa Davis: Primele reacții după victoria României. Tecău și Mergea nu exclud să joace împreună în ATP

Horia Tecău și Florin Mergea, care i-au adus punctul decisiv României în victoria contra Israelului, au spus după meci că nu exclud posibilitatea ca pe viitor să evolueze împreună și în turneele ATP.

"Tot timpul există niște emoții la meciurile de Cupa Davis. Am fost relaxați. Am jucat cu doi jucători pe care nu-i știam foarte bine. Mă bucur că pe parcurs am reușit să-mi găsesc ritmul. Tot timpul la meciurile de Cupa Davis ai emoții… Data viitoare o să încerc să fiu mai concentrat. Am încercat să jucăm standard, să ne folosimde atuurile noastre, returul agresiv," a spus Tecău după meci. 

"Mereu când joci cu o echipă tânără și pe care nu o știi e mai dificil. Chiar dacă am pierdut acel game în primul set, am jucat mai bine ulterior. A fost o victorie bună și am adus al treilea punct României. Vreau să-i mulțumesc (n.r. președintelui Iohannis) că a venit azi să ne susțină. vreau să le mulțumesc tuturor și îi așteptăm și la următoarele meciuri", a declarat și Mergea.

Despre posibilitatea să evolueze împreună și în circuitul ATP cei doi au spus că momentan au alte parteneriate care merg foarte bine, dar că nu exclud acest lucru în anii următori.

"Momentan avem fiecare câte un partener, am început anul foarte bine și nu ne gândim să schimbăm acest parteneriat. Nu știm însă ce se va întâmpla în viitor. Peste un an sunt jocurile olimpice și vrem să evoluăm împreună. Datorită acestor jocuri olimpice poate ne facem un program să jucăm câteva turnee împreună în viitor și acesta ar putea fi un început", a spus Horia Tecău.

Horia Tecău și Florin Mergea au evoluat îmăpreună, în meciul de dublu, în victoria României contra Israelului, scor 3-0, în cadrul primului tur din Grupa I Zona Euroa/Africană a Cupei Davis.

"Slovacia este un adversar dificil. Până la următorul meci mai sunt câteva luni și până atunci putem juca chiar mai bine decât am făcut-o aici", a declarat Florin Mergea.

România va întâlni Slovacia în următorul tur al Cupei Davis.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Ce să treci pe lista pentru bagajul de maternitate? 10 idei utile pentru viitoarele mămici

Nașterea este un moment unic în viață, un moment plin de emoție pentru viitoarele mămici. Fie că ești la prima experiență sau deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă