20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Două cutremure cu magnitudinea de 3,7, respectiv 4 grade pe Richter,...

UPDATE. Două cutremure cu magnitudinea de 3,7, respectiv 4 grade pe Richter, au avut loc în județul Prahova, în mai puțin de zece ore

UPDATE: Un nou cutremur a avut loc, sâmbătă la amiază, în Prahova. Seismul, cu magnitudinea de 4 grade pe Richter s-a produs la ora locală 13.16,  la o adâncime de 140 de kilometri, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

 


Un cutremur de 3,7 grade pe Richer a avut loc, sâmbătă dimineața, la ora 06.49, în județul Prahova, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 70,5 kilometri și s-a produs la o distanță de 13 kilometri de localitatea Crivina din județul Prahova, la 42 de kilometri de Brașov și la 119 de kilometri de Capitală, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. De la începutul acestei luni, în România s-au produs 11 cutremure cu magnitudini între 2 și 3,7 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...
Ultima oră
Pe aceeași temă