22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSpecialCum va fi sărbătorită Ziua Dunării anul acesta

Cum va fi sărbătorită Ziua Dunării anul acesta

 

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD), împreună cu Asociația Euro Tulcea și inspectoratul școlar pregătesc evenimentele prin care va fi sărbătorită miercuri „Ziua Dunării”. 

Pe data de 29 iunie este aniversată „Ziua Internațională a Dunării”, ce a fost sărbătorită pentru prima dată de ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) în anul 2004 pentru a marca împlinirea a 10 ani de la semnarea Convenției privind Protecția Fluviului Dunărea. 

Prin efortul comun al diferitelor organizații, sărbătorirea „Zilei Dunării” în întreg bazinul Dunării a devenit un eveniment anual, un omagiu adus fluviului și râurilor care se varsă în el. Evenimentul este marcat în 14 țări din bazinul Dunării, prin festivaluri organizate pe ma­­lurile fluviului, întâlniri pu­­blice, spectacole, etc.

La Tulcea vor avea loc vizionări de filme ce au în rol principal Dunărea și Delta, tradiții și obiceiuri de-a lungul fluviului, descoperirea de rețete gastronomice din țările riverane Dunării, expoziții de desene realizate de către copii etc. Pe data de 29 iunie, specialiștii ARBDD împreună cu elevii vor determina calitatea apei Dunării pe nava-laborator, iar pe pontonul ARBDD se vor desfășura ateliere tehnico-creative, desene etc.

„Ziua Dunării” a fost sărbătorită prima oară în 2004 pentru a marca împlinirea a 10 ani de la semnarea Convenției privind Protecția Fluviului Dunărea. 

Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă