21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCum se recuperează zilele pierdute de şcoală

Cum se recuperează zilele pierdute de şcoală

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis, ieri, să ţină închise şcolile din întregul judeţ. ”Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru data de 29 ianuarie 2014, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ  din judeţul Constanţa”, a precizat inspectorul Cristina Ivan, din partea ISJ.

Astăzi este a treia zi la rând de când se aplică acestă măsură, pe care nu multă lume o înţelege. Ieri, efectele ninsorilor trecuseră. Un singur drum naţional mai era închis, de dimineaţă, iar în municipiul Constanţa mijloacele de transport în comun circulau normal. Pentru astăzi, însă, se anunţă o revenire a viscolului în întreaga regiune.

Cristian Ivan a precizat că ISJ nu a decis încă modul cum se vor recupera aceste (deocamdată) trei zile în care nu s-au ţinut cursuri. Există posibilitatea de a se face recuperări în zilele de sâmbătă, dar şi cea de a prelungi programul în timpul săptămânii. Un lucru este clar: este exclusă chemarea din vacanţa de la începutul lunii februarie.

Până atunci, mulţi profesori au fost la şcoală ieri, deşi nu au făcut cursuri. Este final de semestru şi ei trebuie să încheie mediile. Dacă atenţionările meteo se menţin şi şcolile rămân închise, cadrele didactice trebuie să găsească soluţii pentru definitivarea situaţiei pe primul semestru.

Nu toate instituţiile de învăţământ sunt închise. ”Excepţie fac grădiniţele cu program prelungit din municipiul şi judeţul Constanţa care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor”, au precizat reprezentanţii ISJ Constanţa.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă