13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCum se recunoaște aciditatea unui vin

Cum se recunoaște aciditatea unui vin

În cazul vinurilor albe, aciditatea este „coloana vertebrală“: în lipsa acesteia – sau în cazul în care este scăzută –, vinurile albe ar părea „plate“, chiar sălcii.

În caz că vă întrebați cum percepem aciditatea, ea este cea care „lasă gura apă“ – spre deosebire de astringență, care „face gura pungă“ –, dar care, în condițiile în care avem de-a face cu un vin roșu armo­nios și echili­brat, e considerată, la rândul ei, o calitate.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă