18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCum se realizeaza iluminatul directionat

Cum se realizeaza iluminatul directionat

Stabilirea si montarea surselor de iluminat reprezinta o etapa importanta a oricarei amenajari. Un sistem de iluminat bine gandit „imbraca” locuinta, ii ofera personalitate si o completeaza din punct de vedere decorativ.

Exita mai multe tipuri de iluminat, care se completeaza reciproc: general, ambiental, directionat etc. In ultima categorie se inscriu lampile pentru birou sau citit, aplicele cu brat reglabil, spoturile care lumineaza blatul de lucru din bucatarie sau cele cu rol decorativ.

Foarte practice in cazul iluminatului directionat sunt corpurile cu brate flexibile sau cele care se monteaza usor, permitand reasezarea lor in functie de nevoi.

De obicei, acest tip de iluminat este mixat cu cel general, eventual cu cel ambiental. Pozitionarea corpurilor de iluminat trebuie insa atent gandita, astfel incat sa existe armonie intre undele de lumina existente in incapere.

Se poate apela si la spoturi discrete pentru a sublinia anumite elemente decorative sau pentru a crea un centru de interes, cum ar fi zona de sedere.

Sursa foto: www.pinterest.com

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă