6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialCum să îl surprinzi pe cel mic în vacanța de Paște? (P)

Cum să îl surprinzi pe cel mic în vacanța de Paște? (P)

Sursa foto: https://www.park-resorts.com/seasons/easter-breaks/ 

Atunci când există un copil în familie, o mare parte din atenția părinților se îndreaptă către acesta. Fie că este vorba despre teme, despre pregătirea mesei sau despre implicarea în joaca cu el, o mare parte din timp este alocat creșterii celui mic. 

Activitățile de familie sunt cele mai plăcute dacă sunt făcute cu mult drag. Trebuie sa se simtă bucurie din ambele părți. Profită de fiecare timp pe care îl ai și invită copilul în cele mai fascinante momente. 

Cum crezi că îl poți surprinde pe cel mic în vacanța de Paște? Mai jos, ai câteva sugestii foarte bune:

1. Oferă-i o nouă aventură de care să își aducă aminte toată viața 

Fiecare vacanță este o bucurie atât pentru copii, cât și pentru părinți. Copii se bucură, în sfârșit, că scapă de povara mersului la școală, își pun ghiozdanele in cuier și cărțile în bibliotecă, iar părinții sunt ușurați că pun pauză activităților de la birou. De aceea, timpul din această perioadă trebuie să fie din plin utilizat.

Cea mai bună variantă este să îi oferi celui mic o excursie. Este un prilej foarte bun de a socialiaza mai mult cu propriul copilul și, implicit, de a crea o legătură cât mai apropiată cu el. Iar pentru el, cu siguranță, va fi cel mai frumos cadou primit de la iepuraș.

Așadar, pune-i ghiozdanul în cuier și pregătește bagajul pentru o nouă aventură. Poți opta pentru o excursie în altă țară sau una într-un oraș nou din România. Indiferent cum ar fi, aventura trebuie să fie pe cinste. Pregătește-o din timp, astfel încât să ai totul sub control. Poți începe cu alegerea unui oraș pe care vrei să îl vizitezi anul acesta. Caută bilete de avion sau de autocar la prețuri cât mai accesbile.
 
Eurolines, o companie care pune la dispoziție bilete autocar dar și servicii de închiriere autocare și microbuze, are oferte pentru autocar accesible pentru intreaga familie. 

2. Intră în lumea celui mic si oferă-i o nouă experiență distractivă și educativă 

Dacă nu ești atât de dispus să începi o aventură într-un alt oraș, chiar de Paște, atunci varianta cea mai bună să îți dedici acest timp prețios activităților comune. De aceea, pentru a nu se plictisi cel mic și a nu se lăsa pradă jocurile de pe calculator, cea mai bună variantă este să le oferi mici activități care să le stimuleze creativitatea și care să le ocupe timpul. 

De ce să alegi jocuri educative pentru vacanța de Paște și de ce crezi că un copil ar fi, mai degrabă, atras de acestea și nu de cele de pe calculator? Copii sunt mereu atrași de joacă dar, în ultima perioadă, joacă s-a mutat în fața ecranului. Prin urmare, pune mare accent pe tipul de joc pe care îl alegi pentru copilul tău și oferă-i posibilitatea să învețe ceva după fiecare joc. 

Fie că învață cum să lucreze într-o echipă, fie că exersează adunări și scăderi, fie câ învață tainele alfabetulului și învață câte puțin despre natură, jocurile și jucăriile educative oferă copilului o cu totul altă experiență. În plus, te poți implica și tu, ca părinte, și îl poți percepe ca pe un timp prețios pentru întreaga familie.

Fii iepurașul de Paște care îi oferă cel mai frumos cadou. Profită din plin de vacanță și ajută-l pe cel mic să își strângă în bagaj cât mai multe amintiri și informații prețioase perioadei copilăriei. 

Cele mai citite

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

ASF respinge numirea lui Septimiu Stoica membru în CA al Bursei Române de Mărfuri. Societatea condusă de Gabriel Purice, abonată la sancțiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins învestirea economistului Septimiu Stoica în Consiliul de Administrație (CA) al Bursei Române de Mărfuri (BRM), societate controlată...
Ultima oră
Pe aceeași temă