23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCum pot verifica părinții când ghiozdanul copilului e prea greu

Cum pot verifica părinții când ghiozdanul copilului e prea greu

Părinții pot verifica dacă ghizodanul copilului lor este prea greu, arată o terapeută din Germania, citată de Agerpres.

Astfel, cu ghiozdanul în spate, copilului i se cere să stea într-un picior și să-și țină echilibrul. Dacă reușește să facă acest lucru, atunci este puțin probabil ca mușchii spatelui copilului să fie suprasolicitați, spune Cornelia Goetz, fizioterapeut în Breitnau.

Ea respinge vechea regulă a intuiției aplicată de mulți părinți, conform căreia ghiozdanul nu trebuie să cântărească mai mult de 10 la sută din greutatea corporală a copilului, relatează DPA.

Specialista germană recomandă să nu li se dea copiilor ghiozdane troler pentru a-și transporta manualele. Deși acestea preiau sarcina greutății de pe spatele și umerii copilului, a trage un ghiozdan cu roți poate provoca ușor o răsucire nenaturală a șoldurilor și coloanei vertebrale.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă