14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCum poate fi resuscitat FC Farul

Cum poate fi resuscitat FC Farul

Considerată de foarte mulţi echipa-fanion a Constanţei, Fotbal Club Farul se zbate de ani buni în anonimat. De la schimbarea patronajului, în 2009, echipa de pe litoral nu a mai luat contact cu primul eşalon şi chiar i-a fost greu să supravieţuiască şi în Liga a II-a.

Problemele financiare au fost cele care au cauzat regresul echipei care în 2006 reuşea să dispute finala Cupei României (0-1 cu Dinamo Bucureşti).

În ultimi ani, situaţia s-a agravat, iar suporterii au început să îşi pună probleme în privinţa supravieţuirii favoriţilor. Au încercat să responsabilizeze fosta conducere şi autorităţile locale prin mai multe mitinguri. Seria demonstraţiilor continuă şi azi, când suporterii alb-albaştrilor se vor întâlni din nou pentru a demonstra. La fel vor face şi luni, când vor merge din nou la sediul firmei fostului patron, Gheorghe Bosânceanu.

Problemele financiare ale echipei de pe litoral constau în datorii către stat, către foştii jucători, dar principala datorie este către fostul patron. Aceasta însumează un milion de euro şi este inclusă în protocolul de cedare-primire a echipei, dintre Bosânceanu şi actualul patron, Giani Nedelcu. De stingerea acestui litigiu depinde soarta grupării constănţene.

Cel mai probabil, salvarea grupării de la malul mării va veni din partea autorităţilor locale. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a declarat că Farul ar putea fi preluată de autorităţi şi alte firme puternice din Constanţa, dar totul depinde de eliminarea litigiilor existente la club. „Este o problemă acolo care este generată de nişte litigii mai vechi, de nişte socoteli încurcate pe care trebuie să le lămurească cei care le-au făcut, adică fostul proprietar, domnul Bosânceanu, cu firma Maritima, cu cel care a preluat de la domnul Bosânceanu echipa şi clubul, astfel încât orice implicare a Consiliului Local Constanţa sau a Consiliului Judeţean Constanţa să se facă pe un teren al unei activităţi economice clare, transparente ca să nu existe discuţii şi, ulterior, alte şi alte litigii“, a declarat Constantinescu.

Protestele continuă

Suporterii constănţeni au luat mereu atitudine în legătură cu problemele Farului. Majoritatea din păreri erau expuse pe foru­muri sau site-urile de socializa­re. De ceva timp, aceştia s-au organi­zat mai bine şi au ieşit în stradă pentru a cere salvarea Farului. Până acum, suporterii marinari­lor au ieşit în stradă de patru ori. Azi şi luni mai sunt programate alte două astfel de acţiuni. La une­le dintre cele ce au avut loc au luat parte chiar şi tehnicianul Ion Răuţă sau jucătorii echipei. Azi, suporteri se vor aduna din nou la stadionul din şoseaua Primăverii şi vor ple­ca la Prefectură. Ora întâlnirii este 18.45. Luni va urma o nouă acţiune, ora de întâlnire este 19.00, iar locaţia este sediul fir­­mei patronate de Bosânceanu, fostul conducători al echipei de pe litoral.

 

Cele mai citite

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă