0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialCum am adormit în România şi m-am trezit în Coreea de Nord....

Cum am adormit în România şi m-am trezit în Coreea de Nord. Un interviu cu Kim Pont-un

De ceva vreme, discursurile lui Victor Ponta au asupra mea efectul unui somnifer. Vorbele goale ale premierului, rostite pe acelaşi ton de ani de zile, seara, prin emisiuni cu moderatori prietenoşi, s-au transformat, în timp, într-un zgomot de fond pe care nu mai pot să-l urmăresc. Creierul a auzit de atâtea ori din gura premierului că „românii îl urăsc pe Băsescu”, „ţara are nevoie de un preşedinte care să unească, nu să dezbine”, „băsiştii fac ticăloşii (în timp ce el vrea să îndrepte lucrurile)” că a început să se revolte şi, dacă nu schimb canalul, în maxim zece minute adorm.

Din acest motiv, am ratat o bună parte din emisiunea „Sinteza Zilei” de luni seară, în care invitat special a fost „candidatul cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”, aţi ghicit, Victor Ponta. Din fericire m-am trezit la timp pentru că, de data aceasta, nu era o emisiune obişnuită, ci una cu adevărat specială, în care alegătorii au putut asista la dezvăluiri senzaţionale despre premier şi despre minunata familie a acestuia. În a doua parte a interviului, alături de Victor Ponta, în studioul lui Mihai Gâdea s-au aflat soţia, Daciana, precum şi mama premierului, Cornelia Naum. Aş putea spune că cele două doamne au făcut bine că au venit la Antena 3 şi ne-au lămurit câteva chestiuni pe care, altfel, nu le-am fi ştiut despre tânărul candidat la preşedinţie.

Am aflat astfel că Daciana „ a fost impresionată încă din tinereţe de Victor care a avut întotdeauna curaj şi a spus lucrurilor pe nume”. „A avut mare curaj să candideze chiar la preşedinţia TSD”, ne-a mai lămurit soţia premierului, când noi ştiam însă- în mod greşit, se pare- că Adrian Năstase, pe atunci premier şi şef al PSD, şi-a luat de mână favoritul şi l-a pus în fruntea tineretului social-democrat, fără să îndrăznească nimeni să-i încurce planurile. Un alt lucru pe care l-am aflat luni seara este acela că nu doar premierul a avut un trecut revoluţionar, ci şi mama acestuia care a participat şi ea, alături de fiul său, la protestele din Piaţa Universităţii.

Dar să lăsăm acum trecutul şi să ne întoarcem în prezent pentru că, dacă nu ar fi fost emisiunea de la Antena 3, am fi rămas cu impresia- greşită, normal- că doar premierul este un om deosebit nu şi oamenii din jurul său. Asta cu toate că istoria ne-a învăţat că marii conducători se nasc şi dau la rândul lor naştere doar la familii excepţionale.

Daciana ne-a mărturisit astfel că are în România o asociaţie care promovează alimentaţia sănătoasă pentru copii, iar la Bruxelles se bate pentru agricultura eco de la noi din ţară dar şi din Europa. „Daciana luptă pentru ca România să nu mai aibă copii obezi”, o completează şi Victor Ponta, iar moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, pune punctul pe i: „Este într-adevăr extraordinar ce face doamna Ponta!”.

Deşi luptă pentru sănătatea copiilor graşi din România şi din Uniunea Europeană, Daciana Ponta nu poate totuşi să-şi ajute şi soţul în lupta cu kilogramele pentru că „Victor este stresat şi obosit (muncă de premier ce să-i faci?), ajunge târziu acasă şi nu mai poate mânca sănătos”. Tot din cauza muncii pentru binele ţării, „Victor se culcă târziu şi se trezeşte devreme”, dar nu uită niciodată să fie un soţ şi un tată model. Şi tot despre sacrifiul pentru ţară este vorba şi atunci când premierul ne mărturişeşte că "omul îşi doreşte ceea ce nu are. Pentru mine fericirea înseamnă micul dejun în familie".

O familie conducătoare nu poate avea decât copii campioni astfel încât, aflăm tot cu această ocazie, că fiul premierului, Andrei, este campion naţional la Formula 1 pentru copii- „este mai bun decât mine”, spune Ponta- iar fiica, Irina, cântă la pian, „cu talent” şi a participat chiar şi la un concurs. Deşi are doar 6 ani, fiica premierului ştie totuşi multe lucruri, unul dintre acestea fiind acela că „Băsescu este un om rău”.

Ar fi păcat ca un asemenea om de succes să rămână doar premier, aşa că atunci când moderatorul emisiunii le-a întrebat pe cele două doamne de ce vor ca Victor Ponta să ajungă preşedinte nici că se putea să primească un răspuns mai potrivit. „ Când Victor va ajunge preşedinte, acela va fi momentul în care vom urî mai puţin şi vom iubi mai mult”, ne-a explicat Daciana. Un răspuns pe placul moderatorului care, în finalul emisiunii, a exclamat cu duioşie: „în acest birou al preşedintelui se poate întâmpla o minune!"

Într-adevăr, de ce nu ne-am gândit până acum? Ţara asta are nevoie de mai multă iubire! Şi noi care aşteptam de la viitorul şef de stat lucruri fără valoare, precum respectarea statului de drept, consolidarea democraţiei, domnia legii… De bună seamă, ne-am înşelat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă