16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCum a "cumpărat" Boc sprijinul lui Florea

Cum a “cumpărat” Boc sprijinul lui Florea

Susţinătorii lui Emil Boc din interiorul PDL au primit partea leului la împărţitul banilor publici.

 

În plină campanie electorală internă în PDL, alături de actualul premier Emil Boc, miniştrii despre care premierul spune că gestionează cele mai importante fonduri la nivel guvernamental, Elena Udrea şi Anga Boagiu, au anunţat alocarea unor fonduri impresionante pentru dezvoltarea infrastructurii mureşene. Liderul PDL Mureş, Dorin Florea, ar urma să îl sprijine pe Emil Boc la alegerile interne din PDL. Astfel, în timp ce Anca Boagiu a vorbit despre proiecte în valoare de peste 250 milioane de euro aflate în derulare în Mureş şi care sunt finanţate sau a căror finanţare este girată de Ministerul Transporturilor, Elena Udrea a semnat cu primarul de la Târgu-Mureş două proiecte finanţate în mare parte din fonduri europene, în valoare totală de circa 40 de milioane de lei.

Bani pentru drumul Reghin-Topliţa

Fondurile de la Ministerul Transporturilor, condus de Anca Boagiu, vin în primul rând pentru un proiect avansat de guvernarea liberală care prevede reabilitarea DN 15 Reghin-Topliţa, proiect a cărui valoare se ridică la circa 175 milioane euro şi este vorba în fond de reabilitarea a nu mai puţin de 242 de kilometri de drum. „Sunt drumuri naţionale care au intrat şi vor intra în perioada următoare în reabilitare. E un efort pe care împreună cu domnul prim-ministru am putut să îl fac la sfârşitul anului trecut, acela de a debloca un credit de un miliard de euro care stătea undeva prin sertarele ministerului, motiv pentru care, astăzi putem vorbi de aceste proiecte”, a declarat Anca Boagiu. Ea a anunţat la Târgu-Mureş că şi tronsonul Târgu-Mureş-Reghin din acelaşi drum este în fază de proiectare. Lucrările urmează să înceapă cel mai probabil în luna august. Valoarea investiţiei va fi de circa 38 milioane de euro. Aceeaşi sumă urmează să fie investită şi pentru reabilitarea DN 14 Sibiu-Sighişoara.

Bani pentru centura din Târgu-Mureş

Ministrul Transporturilor a afirmat chiar că şi lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş vor deveni realitate. „Avem economii făcute în prima tură de licitaţii pe centurile ocolitoare de peste 220 milioane de euro, ceea ce ne permite să facem licitaţia şi pentru centura ocolitoare a Târgu-Mureşului. Sper că este o veste bună pentru târgumureşeni, centura va fi realizată şi contractul de execuţie semnat chiar anul acesta”, a conchis Boagiu.

De cealaltă parte, Elena Udrea a venit la Târgu-Mureş cu contractele de finanţare sub braţ şi le-a semnat împreună cu şeful PDL Mureş, primarul Târgu-Mureşului, Dorin Florea. Valoare contractelor este de circa 40 milioane de lei. Proiectele ce urmează a fi finanţate în baza acestor contracte sunt incluse în Programul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) a municipiului Tâargu-Mureş şi vizează modernizarea a 19 străzi şi implementarea unui sistem integrat de monitorizare pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.

Bani pentru 19 străzi

Proiectul „Modernizare reţea stradală la nivelul municipiului Târgu-Mureş – Tranşa I”, finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prevede reabilitarea şi modernizarea a 19 străzi din municipiu, străzi care preiau fluxurile de trafic din zonele funcţionale ale municipiului. Prin reabilitarea acestor artere, autorităţile ar urma să obţină fluidizarea traficului pe una din cele mai aglomerate rute de ieşire din oraş, pe direcţia Cluj-Napoca – drumul european E 60. Cererea de finanţare are prevăzut un buget total de peste 37,5 milioane lei.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...
Ultima oră
Pe aceeași temă