26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCuloare şi lumină

Culoare şi lumină

Orice arhitect sau designer vă ¬recomanda ca locuinţa să vă reflecte personalitatea. Nu foloseşte la nimic să adoptaţi imediat un anumit stil sau să vă zugrăviţi pereţii sau faţada cu anumite culori şi să constataţi că nu vă simţiţi confortabil, ba dimpotrivă, în acest decor.

Ce se poate face însă este ca, în momentul în care aveţi senzaţia că decorul casei este cam „obosit” şi simţiţi nevoia de a schimba ceva, să luaţi o decizie rapidă în această privinţă. Mai ales că este primăvară, în prag de sărbătoare iar dorinţa de schimbare şi înnoire este mare. Nu este însă necesar să schimbaţi totul! Câteodată, un simplu accent – o perdea nouă, un set nou de perne de canapea, o mică piesă de mobilier interesantă şi bine plasată, un tablou de efect sau chiar un aranjament floral, poate schimba întreaga atmosferă. Pe de altă parte, desigur, este şi prilejul demarării unor lucrări mai mari, care pot deasemenea schimba „faţa” casei. Zugrăvitul, eventual a unei singure funcţiuni, o nouă faianţă în baie, faţada, un nou mobilier pentru terasă sau grădină, pot reprezenta deasemenea idei foarte bune pentru a întâmpina sărbătorile de Paşti dintr-o altă perspectivă, iar DOMU UTIL vă vine în ajutor cu numeroase idei şi în special sfaturi experte din partea specialiştilor.

Cu siguranţă, culorile au o puternică influenţă asupra psihicului, înviorându-ne, făcându-ne să ne simţim mai fresh. Culorile pereţilor, ale mobilierului, pardoselilor, plăcilor ceramice, tapiţeriilor, perdeleler, covoarelor, faţadei, gardului, florilor, iarba, dar şi modul în care se îmbină sunt foarte importante în intrega atmosferă pe care o degajă o locuinţă. În funcţie de propria personalitate, fiecare ne alegem singuri sau apelând la sfaturile şi recomandările specialiştilor paleta de culori care ni se potriveşte cel mai bine, mai ales că în ambianţa locuinţei vom petrece o bună parte din timp. De aceea în acest număr veţi găsi mai multe idei şi ponturi pe care le puteţi lua în considerare pentru alegerea culorilor din casa dumneavoastră.

Fie ca lumina şi culorile să vă binecuvânteze casele!

Puteţi obţine răspunsuri experte la întrebările şi problemele dvs.: ion.diamandi@romanialibera.ro

Ion diamandi, editor coordonator

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă