25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialCu ochii pe noutatile din magazine

Cu ochii pe noutatile din magazine

Recunosc ca-mi place sa cutreier magazinele, recunosc ca de multe ori probez fara vreo intentie de-a cumpara, recunosc ca de cand eram mica imi placea sa-mi schimb hainele de doua-trei ori pe zi. Mi-amintesc ca in liceu practicam tot felul de trocuri pentru a obtine lucrul ravnit, iar in facultate aveam frecvent nopti nedormite din cauza strategiilor ce trebuiau aplicate cu tact pentru a putea intra in posesia vreunei perechi de pantofi. Sacrificiul presupunea renuntarea la alte delicii, dar satisfactia reusitei era imensa.

Pentru ca in decursul ultimului an am colindat foarte mult magazinele din Bucuresti, cele nevazute fiind de cartier, am ajuns la o concluzie: nu am mai simtit demult fiorul pricinuit de vederea unui articol vestimentar, in special la categoria pantofi, de la care sa nu-mi mai pot lua gandul pentru urmatoarele 48 de ore. Ori e vorba de o suprasaturatie optica, la fel ca atunci cand mirosi in scurt timp mai multe parfumuri ca la final sa nu mai poti distinge aroma preferata, ori oferta magazinelor e plata si limitata. Paradoxal, pentru ca odata cu venirea sezonului cald colectiile sunt mult mai variate si mai bogate.
In aceeasi ordine de idei sunt mereu fascinata de preturile exorbitante praticate de unele magazine. De exemplu la Fornarina, un brand pe care-l stiu demult si care-mi place la fel de mult, din magazinul Unirea, am vazut niste cizme, de primavara-vara, din material textil imprimat cu desene, foarte dragute si la doar 7 milioane. Ma intreb daca exista oameni care ar investi in doua bucati de panza cat chiria unei camere. De asemenea, magazinul BSB vinde imbracaminte la preturi nejustificate in raport cu calitatea lor, chiar daca modelele sunt mai deosebite.

Insa in toata dezamagirea mea am descoperit pe Calea Victoriei, in apropiere de catedrala Sf. Iosif, un magazin intim si boem. Este vorba de La Clara, unde gasesti hainute si accesorii foarte cochete. Dar pe langa acestea, mi-au atras in mod deosebit atentia perechile de saboti insiruite pe jos. Acel model de sabot clasic, cu talpa de lemn si plini in partea din fata, de care stiu ca purta mama cand eram eu de-o schioapa, si care nici nu sunt foarte scumpi (210 lei).
In clipa de fata imi doresc o pereche de pantofi, generic vorbind pentru ca nu conteaza nici modelul nici culoarea, important e sa pot exclama ca ei sunt condurii din vis, important e sa pot spune: "Da, dom’le, ei sunt exact ce-mi trebuia!".

Cele mai citite

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă