11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCu cutitul la os

Cu cutitul la os

» Etapa a 4-a a grupelor Ligii Europa, care are loc azi, poate fi decisiva pentru cele patru formatii romanesti angrenate in competitie.

Cfr cluj isi permite sa mai viseze si daca nu castiga, insa Dinamo, Steaua si FC Timisoara nu se pot gandi decat la victorie daca vor sa meaga mai departe.

CFR Cluj – Sparta Praga
In Gruia, CFR Cluj are sansa de a reintra in cursa pentru primavara europeana. Etapa trecuta, clujenii au pierdut fara drept de apel la Praga, 2-0 pentru Sparta, si au cazut pe trei in grupa, dar cu o victorie astazi vor reveni pe pozitia secunda. Liderul grupei, Eindhoven, care a strans pana acum sapte puncte, va juca la Copenhaga si in cazul unei victorii isi asigura in mare masura calificarea in 16-imile Europa League. Pe de alta parte, daca nordicii vor reusi sa castige, situatia in grupa se complica mult iar deplasarea pe care o vor face clujenii peste doua saptamani in Danemarca va deveni cruciala.

Meciul ar putea constitui si o portita de salvare pentru multi jucatori care au dezamagit in acest sezon si l-au facut pe patronul Arpad Paszkany sa declare ca in pauza de iarna va renunta la ei. Printre cei vizati se numara Dubarbier, Didy, Mara sau Yssouf Kone, dar lista ar putea fi mult mai lunga in cazul nefericit al unei eliminari din grupele EL. Clasamentul Grupei K: 1. Eindhoven 7 puncte; 2. Sparta Praga 4; 3. CFR Cluj 3; 4. FC Copenhaga 3. Azi se mai joaca FC Copenhaga – Eindhoven.

Fenerbahce – Steaua
Dupa infrangerea de acum doua saptamani, Steaua a ajuns la un pas de eliminarea din Europa. Doar o minune o mai poate salva, adica o victorie la Istanbul in fata liderului grupei, Fenerbahce. In mod surprinzator, interesul pentru aceasta partida nu este foarte mare, asa ca stelistii vor scapa de infernul din tribune. Din pacate, fara Ovidiu Petre si Plesan, neinclusi pe lista trimisa la UEFA, Bogdan Stancu si Onicas, accidentati, stelistii au dat de inteles ca participarea in aceasta competitie europeana a trecut pe planul doi, dupa campionatul intern.
Singurul increzator a fost Basarab Panduru. "Sper ca dupa victoria de la Timisoara sa avem un moral bun pentru meciul cu Fenerbahce. La Bucuresti, turcii au aratat ca o formatie care poate fi invinsa. Avem in continuare sanse de calificare si vom incerca sa le jucam pana la capat. Daca vom juca asa cum am facut-o la Timisoara si nu le vom da voie sa dezvolte jocul, atunci vom avea mari sanse sa castigam sau macar sa nu pierdem".

 Clasamentul Grupei H: 1. Fenerbahce 6 puncte; 2. Twente 4; 3. seriff Tiraspol 4; 4. Steaua 2. Azi se mai joaca Twente – seriff.

Anderlecht – FC Timisoara
Elevii lui Ioan Ovidiu Sabau au nevoie de victorie pentru se revansa fata de suporterii pentru eliminarea din Cupa Romaniei si infrangerea de pe teren propriu in fata Stelei din Liga I, dar mai ales pentru a pastra sanse reale de calificare in primavara europeana. "Suntem afectati dupa meciul cu Steaua, dar trebuie sa facem totul pentru a castiga cu Anderlecht. Daca pierdem la Bruxelles, s-a dus totul, nu mai avem nicio sansa", a spus Sabau.
Misiunea banatenilor se anunta una dificila, tinand cont ca echipa de pe Bega nu a mai invins in deplasare intr-o competitie de pe batranul continent de mai bine de 17 ani. Mai mult decat atat, Anderlecht s-a dovedit a fi o reduta imposibil de cucerit de catre cluburile din Romania. Pana acum, belgienii au jucat acasa de sapte ori impotriva romanilor, castigand de sase ori si terminand o data la egalitate.
Clasamentul Grupei A: 1. Anderlecht 5 puncte; 2. Ajax Amsterdam 5; 3. FC Timisoara 2; 4. Dinamo Zagreb (penalizare UEFA) 0. Azi se mai joaca Dinamo Zagreb – Ajax.

Dinamo – Galatasaray
Dinamo cauta revansa in fata turcilor de la Galatasaray dupa ce in tur formatia Cim Bom s-a impus categoric cu 4-1. Traditia nu este tocmai de partea "cainilor". Alb-rosii nu au mai castigat pe teren propriu de aproape trei ani, ultima victorie europeana inregistrandu-se pe data de 29 noiembrie 2006, cand au invins cu 2-1 pe Leverkusen in faza grupelor UEFA. Tot de atunci "cainii" nu au mai reusit nici sa inscrie intr-o partida disputata acasa. Mai mult decat atat, in aceasta seara, echipa pregatita de Cornel Talnar nu va beneficia nici de aportul fanilor, Dinamo urmand sa ispaseasca ultima etapa de suspendare dupa incidentele provocate de suporteri la partida tur cu Slovan Liberec, din play-off.
Speranta totusi exista daca privim atent si performantele turcilor pe taram romanesc: Galata nu a reusit pana acum sa castige la noi acasa in cele cinci jocuri disputate de-a lungul anilor.
Clasamentul Grupei F: 1. Galatasaray 7 puncte; 2. Panathinaikos 6; 3. Dinamo 3; 4. Sturm Graz 1. Azi se mai joaca Sturm – Panathinaikos.

»  Meciul de la Istanbul, Fenerbahce – Steaua, va fi condus de austriacul Thomas Einwoller, cel care a oprit inainte de termen meciul Dinamo – Slovan Liberec.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă