22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCSV Tomis a părăsit Europa

CSV Tomis a părăsit Europa

Campioana României la volei feminin, CSV 2004 Tomis Constanţa, a părăsit Europa, fiind eliminată în challenge round-ul Cupei CEV.

 

Constanţa a stabilit un record în sezonul continental 2012/2013, pentru România. Ambele reprezentante ale oraşului de la malul mării au evoluat în cea mai puternică întrecere continentală a voleiului, la nivel de cluburi, Liga Campionilor. Puţine oraşe din Europa se pot mândri cu două reprezentante la cel mai înalt nivel valoric.

Dacă băieţii de la CVM Tomis au părăsit cupele europene la finele fazei grupelor din Liga Campionilor, echipa feminină, CSV 2004 Tomis, şi-a câştigat dreptul de a continua în Europa ocupând locul trei în clasamentul grupei. Fetele pregătite de Darko Zakoc au retrogradat însă în Cupa CEV, un fel de Liga Europa la fotbal. Constănţencele nu au reuşit să repete performanţa din sezonul trecut când s-au calificat în semifinalele competiţiei secunde a voleiului continental. De această dată, CSV a pierdut încă din challenge round, ultima fază înaintea semifinalelor. Echipa care a eliminat formaţia de la malul mării a fost Omichka Omsk din Rusia. După ce a cedat în prima manşă, la Constanţa, cu scorul de 1-3, miercuri, echipa de pe litoral a fost învinsă şi în returul din Rusia. Cu o echipa afectată serios de plecările multor jucătoare de top, CSV nu s-a putut ridica la valoarea echipei ruse pe care, dacă ar fi întâlnit-o în formula cu care a jucat în Liga Campionilor, foarte probabil ar fi învins-o.

Meciul a fost la discreţia gazdelor. După ce au deschis meciul cu 25-17 în setul inaugural, gazdele au făcut o adevărată demonstraţie de forţă în setul doi, pe care l-au câştigat cu scorul de 25-13. În ultimul set jucat în Europa în actuala stagiune, echipa de pe litoral a evoluat onorabil. Chiar şi aşa, tot echipa rusă a fost cea care s-a impus, de această dată la limită, scor 25-23.

Echipa constănţeană părăseşte astfel întrecerile continentale în care a făcut o figură frumoasă. CSV a părăsit Liga Campionilor cu un bilanţ de trei victorii şi tot atâtea înfrângeri.

Băieţii joacă la Zalău

După ce au încheiat socotelile cu întrecerile continentale, echipele constănţene se concentrează acum pe competiţia internă. Băieţii dispută, vineri, un derby al Diviziei A1. Echipa de pe litoral joacă pe terenul celor de la Remat Zalău. Cele două formaţii ce se întâlnesc azi au câştigat titlul naţional în ultimele şase sezoane. Remat a ieşit campioană în ultimele trei ediţii, în timp ce Tomis s-a impus trei ediţii consecutive, înainte ca Remat să preia supremaţia.

 

8 meciuri a disputat CSV 2004 Tomis în Europa, trei dintre ele fiind câştigate.

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă