32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialCSM: Omul de afaceri Puiu Popoviciu i-a afectat reputația unui procuror, prin...

CSM: Omul de afaceri Puiu Popoviciu i-a afectat reputația unui procuror, prin jignirile sale

Jignirile adresate de omul de afaceri Puiu Popoviciu unui procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în sala de judecată a Curții de Apel București, au afectat reputația profesională a magistratului, a constatat plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Agerpres.

Procurorul anticorupție Daniel Băloi a cerut, în data de 7 iunie, apărarea reputaţiei sale profesionale faţă de expresia jignitoare ce i-a fost adresată în mod repetat de către Puiu Popoviciu la data de 12 mai într-o sală de judecată a Curţii de Apel Bucureşti, în prezenţa mai multor persoane, potrivit unui comunicat de presă al CSM.

Daniel Băloi a reprezentat atunci DNA în calitate de procuror de şedinţă, pentru a formula concluzii conform legii, arată CSM. 

„Inspectorii judiciari au apreciat că, prin folosirea repetitivă a unei expresii jignitoare în sala de judecată, chiar după terminarea şedinţei şi retragerea completului de judecată, dar în prezenţa unor persoane care nu părăsiseră încă sala (avocaţi, părţi în proces, jandarmi, grefieri ş.a.), s-a produs afectarea reputaţiei profesionale a procurorului de şedinţă, în scopul creării de suspiciuni cu privire la independenţa şi imparţialitatea acestuia şi subminării prin mijloace inadmisibile a acţiunii penale al cărei titular este procurorul”, precizează sursa citată.

Plenul CSM a apreciat că „expresia jignitoare” adresată în mod repetat procurorului Daniela Băloi i-a afectat acestuia reputaţia profesională. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă