21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialCSAT a avizat construirea unor rezerve de ţiţei şi produse petroliere

CSAT a avizat construirea unor rezerve de ţiţei şi produse petroliere

În cadrul Şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de marţi, membrii au avizat mai multe dispoziţii din proiectul de Lege privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi de produse petroliere, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis redacţiei.

CSAT a stabilit condiţiile de constituire, menţinere, control şi supraveghere ale unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi produse petroliere, destinate utilizării în cazul apariţiei unei disfuncţionalităţi majore în aprovizionarea pieţei naţionale cu ţiţei şi/sau produse petroliere.

Totodată, membrii CSAT au dezbătut şi tematica referitoare la constituirea, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, ”a capabilităţii aeriene pentru executarea zborurilor speciale” şi au decis să amâne luare unei decizii în acest sens.

”Referitor la proiectul Strategiei industriei naţionale de securitate, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis dezbaterea acestuia în viitoarea şedinţă a CSAT, după aprobarea strategiei într-o şedinţă a Guvernului României”, se arată în comunicatul de presă.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că la şedinţă au participat premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul  Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, Ion Oprişor şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea. Au mai participat, ca invitaţi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, şi consilierul de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Guvernului României, Sorin Encuţescu.

_ _ _ _ _

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi pentru a discuta strategia industriei naţionale de securitate şi proiectul de lege privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi de produse petroliere.

Administraţia Prezidenţială menţionează, într-un comunicat de presă, că pe timpul şedinţei CSAT vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Cele mai citite

Ultima zi de școală

Elevii vor intra de astăzi, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii din clasele a XII-a zi, a...

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

Ultima zi de școală

Elevii vor intra de astăzi, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii din clasele a XII-a zi, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă