14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCS Farul - aproape 400 de medalii

CS Farul – aproape 400 de medalii

Cel mai bun club sportiv din Constanţa şi-a prezentat bilanţul pe anul 2012, un bilanţ ce cuprinde şi în acest an, 384 de medalii.

 

Aduşi destul de rar în prim-plan, sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv Farul Constanţa au avut şi în acest an, performanţe excelente. Deşi se putea mai mult, cum declară preşedintele Ilie Floroiu, numărul de medalii obţinut de sportivii legitimaţi este unul impresionant. Mai exact, CS Farul şi-a trecut în palmares, în 2012, un număr de 384 de medalii.

Cele mai importante distincţii au fost cele de la competiţiile internaţionale. La Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice sau Cupa Mondială, sportivii de la clubul de pe litoral au strâns 61 de medalii. Cele mai preţioase sunt cele şase medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale (juniori şi seniori).

„Putem spune că am menţinut tendinţa ultimilor ani. Performanţele au fost bune, dar se putea mai bine. Noi suntem mulţumiţi de realizările noastre şi credem că sportivii noştri au făcut tot ce le stătea în putere să se afirme. Am avut sprijin din partea tuturor partenerilor, cum ar fi DJST sau LPS Nicolae Rotaru, precum şi din partea ANTS, care ne-a oferit fondurile necesare pentru a încheia anul 2012 fără nici un fel de datorii”, a declarat Ilie Floroiu, preşedintele CS Farul. Pe plan intern, CS Farul a dominat autoritar la înot, atletism, haltere şi karate. Înotătorii juniori au câştigat cele mai multe medalii de aur naţionale, 22, iar la seniori, cele mai multe distincţii de aur au revenit halterofililor.

Şi în acest an, o secţie care a adus numeroase medalii atât naţionale cât şi internaţionale, a fost cea de navomodelism.

Regretul oficialilor Farului a fost acela că nu au avut mai mulţi reprezentanţi la Jocurile Olimpice. La Londra, clubul constănţean a fost reprezentat de patru sportivi. Cristina Bujin şi Andreea Ogrăzeanu au concurat la atletism, dar au ieşit din serii, înotătorul Dragoş Agache nu a prins decât o semifinală, iar Eliza Samara a atins faza optimilor unde s-a oprit în „zidul asiatic”, aşa cum l-a numit Ilie Floroiu.

Samara şi Mavrodineanu, cei mai buni

CS Farul şi-a desemnat şi cei mai buni sportivi în 2012. Aceştia nu au fost ierarhizaţi în urma unui punctaj, ci a fost un clasament cu caracter informativ. Eliza Samara şi Valentin Mavrodineanu (gimnastică aerobică) au fost clasaţi, la egalitate pe primul loc. La juniori, departajarea a fost aproape imposibil de făcut, astfel că Laura Pricop (haltere), Livia Cotoban şi Andreea Cotoban (karate) au fost situate în fruntea ierarhiei juniorilor.

384 medalii au câştigat sportivii clubului Farul în 2012.

Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...
Ultima oră
Pe aceeași temă