12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCruciulițele de pe parbriz vor fi INTERZISE. Care este motivul

Cruciulițele de pe parbriz vor fi INTERZISE. Care este motivul

Parlamentarii vor interzicerea atașării cruciulițelor pe parbriz și a sistemelor de lumini suplimentare pentru tiruri pentru că ajung să provoace accidente grave prin orbirea participanţilor la trafic, relatează Ziarul Ring.

Totodată, parlamentarii susţin că ar trebui să se interzică şi crucile de pe parbrize, pentru că blochează vizibilitatea şoferilor.

Astfel, montarea pe autovehicule a sistemelor de lumini suplimentare, nestandardizate, care luminează puternic şi intermitent pe timpul nopţii va fi interzisă, se arată într-un proiect de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

„Aceste lumini pot reprezenta un pericol în traficul rutier pe timp de noapte, când conducătorii auto aflaţi la volanul autoturismelor pot resimţi senzaţii de orbire de moment şi pot avea reacţii instantanee ce pot conduce la derapajul maşinii de pe carosabil şi la pierderea controlului asupra acestuia. În cazuri speciale, sistemele luminoase neautorizate pot declanşa crize de epilepsie fotosensibilă”, a declarat deputatul deputatul Liviu Harbuz.

De altfel, legea prevede că obturarea imaginii pe parbriz, lunetă și geamurile laterale se sancționează cu o amendă minimă de 472 lei și între 9 și 20 de puncte.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă