17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCRIZA SIRIA. Secretarul de stat american, John Kerry, susţine că SUA nu...

CRIZA SIRIA. Secretarul de stat american, John Kerry, susţine că SUA nu trebuie să fie “spectator la masacru” în Siria

Senatul dezbate autorizarea acţiunii militare a SUA în Siria, informează BBCNews.

Secretarul american John Kerry şi General Martin Dempsey au mers, marţi în faţa Senatului, pentru o dezbatere privind intervenţia armată în Siria.
Principalii lideri politici din SUA s-au declarat de partea preşedintelui Obama în ceea ce priveşte intervenţia militară din Siria, potrivit BBC. Printre susţinătorii atacului militar în Siria sunt John Boehner şi Eric Cantor.

Congresul va vota săptămâna viitoare.

ONU a confirmat, marţi, că mai mult de două milioane de sirieni s-au refugiat.

Peste 100.000 de oameni au murit de la începerea revoltelor împotriva preşedintelui Assad din martie 2011, potrivit informaţiilor oficialilor

—.

John Kerry a pledat pentru o acţiune militară a Washingtonului în Siria cu scopul de a “proteja valorile şi securitatea naţională” a Statelor Unite, fără de care ţara sa va continua să fie “spectator la un masacru”, informează Mediafax.

“Nu este momentul să fim izolaţionişti. Nu este momentul să fim spectatori la un masacru”, a declarat Kerry în faţa comisiei de Afaceri Externe a Senatului, conform extraselor pregătite în avans din discursul său.

“Nici ţara noastră, nici conştiinţa noastră nu îşi poate permite să plătească preţul tăcerii”, a declarat Kerry, care de două săptămâni face apel la morală pentru a condamna atacul chimic de la 21 august atribut regimului sirian.

Liderul diplomaţiei americane, care a venit să apere în faţa parlamentarilor decizia de principiu a preşedintelui Barack Obama de a realiza atacuri concentrate împotriva Siriei, a adresat de asemenea un mesaj Iranului, susţinător al Damascului.

“Iran speră că vă veţi uita în altă parte. Inacţiunea noastră îi va da cu siguranţă posibilitatea de a încălca mai bine intenţiile noastre. când nu vor fi duse până la capăt”, a prevenit Kerry.

Omologul său de la Pentagon, secretarul Apărării Chuck Hagel, a explicat la rândul său că obiectivele unei acţiuni militare ar fi de a “diminua capacitatea” regimului sirian de a realiza alte atacuri chimice şi de a îl “descuraja” să recurgă din nou la arsenalul său.

“Considerăm că putem atinge (aceste obiective) printr-o acţiune militară limitată în durată şi extindere”, a afirmat acesta, amintitnd că nu este vorba de “a rezolva conflictul din Siria prin forţă militară directă”.

Un manifestant a pertubat pentru scurt timp audierea celor doi miniştri americani în faţa comisiei din Senat.

Un manifestant pacifist, îmbrăcat în roz, a fost alungat după ce a strigat la adresa lui Kerry: secretarul general al ONU “Ban Ki-moon a spus nu războiului, papa (Francisc) a spus nu războiului (…) americanii nu vor asta”.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă