18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCriza refugiaților. Hollande și Merkel, discuții despre un summit extraordinar

Criza refugiaților. Hollande și Merkel, discuții despre un summit extraordinar

Francois Hollande a discutat marți cu cancelarul german Angela Merkel și alți lideri europeni despre organizarea unui summit extraordinar al UE după eșecul cu o zi înainte al reuniunii celor 28 de miniștri de interne asupra unui răspuns la criza migrației, a anunțat președinția franceză, potrivit Agerpres

Președintele francez a discutat succesiv, prin telefon, cu cancelarul german, președintele Consiliului European Donald Tusk, cel al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel, președintele în exercițiu al UE.

Dna Merkel și omologul său austriac Werner Faymann au cerut deja organizarea unui astfel de summit la Bruxelles săptămâna viitoare.

Aducând dosarul la cel mai înalt nivel, Berlinul intenționează să obțină o repartizare obligatorie între statele membre a migranților ce sosesc în masă la porțile UE, dintre care Germania a primit majoritatea.

Țările din Europa de Est (Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, România) nu vor să audă despre un astfel de sistem obligatoriu, amintește France Presse.

Prim-ministrul slovac Robert Fico a pledat de asemenea marți pentru un summit european extraordinar, dar cu scopul de a reafirma acest refuz.

Donald Tusk a declarat că va anunța joi decizia sa asupra convocării acestui summit al șefilor de stat și de guvern din cele 28 de țări.

La rândul lor, miniștrii de interne din UE se reîntâlnesc marțea viitoare la Bruxelles într-o nouă reuniune extraordinară pentru a încerca din nou să ajungă la un acord asupra repartizării a 120.000 de migranți.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă