18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialCriza imigranților: UE acordă Franţei cinci milioane de euro, pentru construcţia unei...

Criza imigranților: UE acordă Franţei cinci milioane de euro, pentru construcţia unei noi tabere la Calais

Comisia Europeană va acorda Franţei cinci milioane de euro pentru construcţia unei noi tabere de imigranţi la Calais, a anunţat vicepreşedintele CE Frans Timmermans, informează Mediafax.

“Vom acorda autorităţilor franceze cinci milioane de euro”, a afirmat Timmermans.

Banii “vor fi folosiţi pentru a înfiinţa o tabără care poate acorda asistenţă umanitară unui număr de aproximativ 1.500 de imigranţi. Banii vor fi folosiţi de asemenea pentru transportul solicitanţilor de azil către alte destinaţii din Franţa”, a adăugat el.

O femeie, probabil membră a organizaţiei Femen, a fost ridicată de echipele de securitate după ce a criticat reacţia autorităţilor faţă de criza imigranţilor, în timpul discursului premierului francez Manuel Valls. “A fost nevoie de 200.000 de oameni pentru a vă redobândi umanitatea”, a strigat ea.

Mii de imigranţi locuiesc în prezent într-o tabără improvizată la Calais, în corturi fragile, cei mai mulţi având intenţia de a se urca în camioanele care se îndreaptă spre Marea Britanie. În ultimele luni, autorităţile au construit un gard pentru a împiedica imigranţii să mai urce în camioane.

Pentru Marea Britanie şi Franţa, Calais este punctul central al crizei imigranţilor, mii de oameni locuind acolo într-o tabără improvizată supranumită “Jungla”, unde situaţia umanitară este insuportabilă.

 

Cele mai citite

Cum sunt tratați pacienții diagnosticați cu Miastenia Gravis în România

1. Cum apare Miastenia Gravis și ce este această afecțiune? Miastenia Gravis (MG) este o boală cronică neuromusculară, autoimună, rară, care se manifestă prin oboseală...

Elveția va găzdui conferința de pace pentru Ucraina, pe baza propunerii lui Zelenski

Elveția, țară neutră, va găzdui, în luna iunie 2024, o conferință dedicată restabilirii păcii în Ucraina, în urma propunerii pe care a avansat-o, în...

Joe Biden anunță cea mai semnificativă consolidare a relațiilor de apărare cu Japonia și Australia

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri cea mai semnificativă consolidare a relaţiilor de apărare cu Japonia de la Războiul rece şi o cooperare...
Ultima oră
Pe aceeași temă