18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCriza din Ucraina. Ashton: Discuţia cu Lavrov, ”utilă”

Criza din Ucraina. Ashton: Discuţia cu Lavrov, ”utilă”

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a purtat o discuţie “utilă”, marţi, la Madrid, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat o sursă europeană, citată de AFP, conform Mediafax.

“Am avut o discuţie utilă care a durat peste o oră”, a declarat Catherine Ashton, citată de o sursă europeană, după o întrevedere la reşedinţa ambasadorului Rusiei la Madrid.

Ministrul rus s-a întâlnit ulterior cu şeful Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, şi urma să fie primit în cursul serii de către regele Juan Carlos.

Miercuri, în cursul celei de-a doua zi a vizitei din Spania, Serghei Lavrov se va întâlni cu omologul său spaniol, José Manuel Garcia Margallo, după care va părăsi Madridul.

Citeşte şi: UPDATE. Rusia refuză să discute cu noile autorităţi de la Kiev. Kerry: Moscova riscă izolarea. Obama: Putin nu poate înşela pe nimeni. Armata ucraineană respinge un atac al ruşilor asupra unei nave militare

Şeful diplomaţiei spaniole a făcut apel, luni, la Bruxelles, ca Uniunea Europeană şi Rusia să “înlocuiască logica confruntării cu logica cooperării şi dialogului”, în scopul de a găsi o ieşire din criza ucraineană.

Uniunea Europeană a cerut luni Rusiei să detensioneze până joi situaţia din Ucraina, avertizând că va adopta sancţiuni dacă trupele ruse nu se vor retrage din Crimeea.

Marţi, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu este implicată în Ucraina şi a denunţat “o lovitură de stat” împotriva “singurului preşedinte legitim”, Viktor Ianukovici.

Cele mai citite

Ciolacu: Datoria publică va ajunge la 48 – 49% din PIB în acest an; a fost un vârf de plăţi

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Buzău, că datoria publică va ajunge anul acesta la 48 -...

Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă. Sugarii, cei mai expuși

În cursul anului 2023 și până în aprilie 2024, țările UE/SEE au raportat aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă, o creștere de 10...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă