13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCriza: Dansatoarele de samba nu mai vin la Mamaia

Criza: Dansatoarele de samba nu mai vin la Mamaia

Autorităţile locale au anunţat că în Constanţa şi Mamaia nu se vor organiza spectacole importante care să atragă turişti.

Anul acesta, Primăria Constanţa nu va mai organiza evenimentele tradiţionale pentru turiştii din staţiunea Mamaia şi nici pentru constănţeni.

Conform declaraţiei directorului Direcţiei Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, Petrică Munteanu, vor exista manifestări doar în cadrul evenimentelor în care primăria va fi în parteneriat cu alte instituţii sau societăţi comerciale. “Au fost ani în care am făcut evenimente începând din primăvară, cu Zilele Constanţei, şi terminând cu sărbătorile de iarnă, Orăşelul copiilor, pe care le-am putut face aşa cum trebuie. Anul acesta, de Zilele Constanţei ciuciu, ca şi anul trecut, când am avut bani şi mai puţini. Doar dacă reuşim să găsim nişte parteneri care să fie dispuşi să vină lângă noi şi să acopere costurile, cu toate că am dubii serioase că vor fi mulţi şi la nivelul necesar să putem face chestiile astea”, a declarat Petrică Munteanu.

Din păcate, în această vară cei care vor avea cel mai mult de suferit din cauza lipsei banilor din Primăria Constanţa vor fi turiştii din staţiunea Mamaia. Aici nu vor mai fi spectacolele şcolii de samba din Brazilia, dar nici întrecerea de bărci de mare viteză de pe Lacul Siutghiol. Este al doilea an consecutiv de când Primăria Constanţa nu a mai organizat Class One Romanian Grand Prix, cursa de bărci de Formula 1, eveniment sportiv inclus în programul Federaţiei Nautice Internaţionale.

Conform contractului încheiat, 2012 este ultimul an în care s-ar mai putea organiza această etapă competiţională la Constanţa.

Fără samba şi spectacole

În piaţeta Cazinoului din Mamaia nu vor mai ajunge dansatoarele de samba din anii trecuţi, dar nici măcar artiştii de la teatru care susţineau spectacole pentru turişti. Petrică Munteanu explică această lipsă prin faptul că, neexistând fondurile necesare pentru a-i plăti pe artişti, aceştia nu pot cânta degeaba şi, mai mult, prin aplicarea OG 63/2010 privind restructurarea numărului de angajaţi din administraţia public, nici nu ar prea exista persoane disponibile să le cânte turiştilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă