20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCriminalii cibernetici mizeaza ca utilizatorii sa execute ei insisi atacurile

Criminalii cibernetici mizeaza ca utilizatorii sa execute ei insisi atacurile

In 2006 evolutia atacurilor cibernetice va suferi o schimbare fundamentala: de la o crestere globala generala acestea se vor transforma in atacuri mai restranse si mai prudente, indreptate catre anumite organizatii pentru a le extorca.
Conform raportului privind securitatea afacerilor la nivel mondial (Global Business Security Index) realizat de IBM, in cea mai mare parte a anului 2005, amploarea amenintarilor in ceea ce priveste securitatea tehnologiei informatiei s-a mentinut la un nivel moderat. Arestarile mediatizate ale unor raufacatori cibernetici din SUA si din intreaga lume au indicat implicarea unor indivizi care aveau legaturi cu crima organizata, motivati de castiguri ilicite.
Pe masura ce nivelul securitatii programelor software si retelelor creste, este insa de asteptat ca atacatorii sa isi concentreze eforturile asupra celui mai vulnerabil punct de acces al unei companii sau organizatii – personalul sau – pentru a putea executa atacurile. "Regulile jocului s-au schimbat: pe masura ce gradul de securitate al celor mai multe sisteme a fost imbunatatit, iar pedepsele s-au inasprit, se poate observa prezenta unor atacatori mai organizati, mai activ implicati si mai perseverenti, arata Cal Slemp, vicepresedintele diviziei IBM de servicii de securitate. Acest lucru inseamna ca este posibil ca numarul atacurilor sa scada, insa acestea sunt mult mai calculate si mult mai daunatoare”. Este vorba despre atacurile din interior – raufacatorii isi vor concentra eforturile pentru a convinge utilizatorii finali sa execute ei insisi atacurile in loc sa-si iroseasca timpul incercand sa descopere vulnerabilitati ale programelor software.
In afara acestei tendinte, trebuie spus ca pietele in curs de dezvoltare sunt si cele mai active, multe atacuri fiind lansate din regiuni precum Europa de Est si Asia, unde sanctiunile sunt mult mai blande, iar legislatia este limitata.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...
Ultima oră
Pe aceeași temă