10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCresteri ample

Cresteri ample

Scaderea exagerata de luni a atras o revenire a pietei in sedinta de marti. Totusi, nu ne-am fi asteptat sa vedem o revenire atat de puternica. Actiuni precum BRD-GSG au pierdut circa 10% in sedinta de luni si castigau marti chiar si 12% la mijlocul zilei. Amplitudine similara de variatie au avut si titlurile Brokeraj Cluj. Lichiditatea tranzactiilor ramane la un nivel bun, fara insa sa depaseasca maximele de joi si vineri. Piata devine asadar foarte volatila si ca atare imprevizibila pe termen scurt. sansele sunt mari ca ceea ce vedem acum sa fie o corectie ascendenta a trendului de scadere major inceput in august 2007 si care probabil va continua cel putin pana la finalul anului 2009. Deocamdata aceasta corectie ascendenta inceputa la final de februarie mai poate continua si in aprilie-mai sau poate chiar pana in vara.

 

Pe parcursul ei vor fi si perioade de crestere sustinuta, asa cum am vazut in ultimele patru saptamani, si pauze sau ajustari bruste ale pietei, asa cum s-a intamplat incepand de vineri si pana astazi. Pe ansamblu, tendinta pozitiva insa se poate mentine si este sustinuta atat de contextul extern, cat si de evenimentele economice la nivel macro si micro din Romania, care deocamdata se mentin predominant pozitive. In aprilie, companiile vor incepe sa anunte rezultatele pe trimestrul I si este foarte probabil ca acestea sa fie negative. Totusi, aceste asteptari sunt deja incluse in pret in cea mai mare parte.

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă