20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCrăciun însângerat la Chicago. 12 oameni au fost împușcați mortal

Crăciun însângerat la Chicago. 12 oameni au fost împușcați mortal

12 oameni au fost împușcați mortal în orașul american Chicago, în cele două zile de week-end de Crăciun, a anunțat șeful poliției locale, Eddie Johnson, citat de CNN.

Potrivit acestuia, în oraș s-au consemnat în total 27 de incidente cu arme de foc, dintre care 12 au fost "fatale". "Actele violente s-au produs mai ales în cartiere din sudul și vestul orașului unde există un conflict istoric între bande", a explicat Eddie Johnson.

Într-un singur incident consemnat în noaptea de Crăciun, un bărbat a deschis focul asupra unui grup de oameni care participau la o petrecere și apoi a plecat fără să-l oprească nimeni. Rezultatul a fost moartea a doi frați, de 18 și de 21 de ani, precum și rănirea altor cinci persoane.

90 la sută dintre victimele acestor atacuri sunt deja afiliate la o bandă criminală, susține șeful Poliției, Eddie Johnson.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă