12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCrăciun, cutremur şi zăpadă la Timişoara

Crăciun, cutremur şi zăpadă la Timişoara

Timişorenii au avut două zile pe care nu le vor uita prea curând, indiferent de etnia şi preocupările pe care le au. În Banat se află cea mai mare comunitate sârbească din România, iar sâmbătă a fost sărbătorit Crăciunul pe stil vechi, la două săptămâni după cel catolic şi ortodox pe stil nou. Nici nu a plecat bine Moş Crăciun, că atât sârbii, cât mai ales românii, s-au panicat de un cutremur care s-a simţit până în centrul Timişoarei. Acesta a avut 3,1 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost în localitatea Chişoda, aflată la mai puţin de 20 de kilometri de Timişoara.

După cutremur, zăpadă

Cutremurul a fost simţit şi la Timişoara pentru că s-a produs la doar şapte kilometri adâncime, însă nu au fost înregistrate pagube în oraş. De altfel, acesta a fost o replică a seismului din Serbia din noaptea de vineri spre sâmbătă, care a avut 3,8 grade pe scara Richter. Duminică dimineaţă, însă, toţi timişorenii au zâmbit pentru că s-au trezit cu străzile, casele şi maşinile acoperite în totalitate de zăpadă, o premieră în acest sezon de iarnă. Cei mai fericiţi au fost copiii, care au ieşit repede din case pentru o bătaie cu zăpadă, localnicii, care au curăţat cu spor aleile din faţa caselor, dar şi destui şoferi, care s-au bucurat de iarnă într-o zi de duminică nelucrătoare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă