12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCozmin Guşă: Nu poţi să faci politica externă a României cu Meleşcanu...

Cozmin Guşă: Nu poţi să faci politica externă a României cu Meleşcanu şi cu Birchall

Consultantul politic Cozmin Guşă a explicat la Realitatea TV că România are un mare handicap în politica externă. Gușă a vorbit despre cele mai recente decizii luate de preşedintele SUA, Donald Trump şi a explicat impactul pe care acestea îl vor avea asupra Europei. România va fi afectată de aceste decizii cu atât mai mult cu cât e reprezentată de persoane incapabile să promoveze eficient interesele naționale, spune Gușă.

”Este dificil să faci politica externă a României avându-i în frunte pe Teodor Meleşcanu şi Ana Birchall, dar şi în mijlocul luptelor interne care vizează amnistia şi graţierea… Noi nu suntem în stare. Cu un “moşneag” şi o “grizetă” care fac politica externă, şi nu vreau să se simtă jigniţi nici doamna Birchall şi nici domnul Meleşcanu, noi nu putem conta…”, a explicat consultantul politic pe Realitatea TV.

“Ar fi greu să lămuresc telespectatorii despre ce vrea Trump, pentru că nici el nu ştie ce îşi doreşte. Fiind un prizonier al industriei de show business, el vrea să se mişte, ştie că mişcările sale sunt mediatizate, face multe lucruri, într-un fel amestecat, ciudat, nerespectând regulile de până acum şi vrea ca populaţia care l-a ales să spună “Mă, ăsta e consecvent, se mişcă…uite, ştie ce face. O fi deştept”…Pentru că dacă de candidatul Trump în campanie se cam râdea, în batjocură, preşedintele Trump e cu valiza nucleară la purtător, este şeful suprem al celei mai importante şi influente ţări deocamdată şi al unui bloc militar, în calitatea SUA de lider de facto al NATO, şi gesturile sale capătă acum altă greutate.

Cetăţenii SUA, în marea lor majoritate, nu au votat promisiunile lui Trump, a fost un vot antisistem, un vot împotriva corporaţiilor multinaţionale care au sprijinit-o masiv pe Hillary Clinton, un vot împotriva familiilor politice clasice, care şi-au dat mâinile pe sub masă, chiar republicani fiind, pentru a sprijini dinastia Clinton….Nu cred că acest vot anti aşteaptă gesturi din partea lui Trump, dacă este consiliat astfel de consultanţii săi politici, deşi nu cred că îi ascultă, ar fi o părere greşită.

În timp ce noi ne ocupăm de amnistie şi graţiere, chestionând dacă amărâţii trataţi ca animalele în penitenciare nu ar trebui să fie eliberaţi sau nu ar trebui să revenim la o pace internă, lucruri evidente, pe care însă noi tot le dezbatem….trec oportunităţile pe lângă noi”, a explicat acesta. 

Citiți aici intreaga analiza a lui Gușă!

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă