12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCozma eliberat

Cozma eliberat

Ieri, in jurul orei 18, chiar in ziua in care in urma cu 15 ani minerii devastau Bucurestiul, Miron Cozma a fost eliberat din inchisoare. Imediat dupa punerea sa in libertate, intr-o conferinta de presa ad-hoc, Cozma l-a acuzat pe Ion Iliescu ca este principalul vinovat pentru evenimentele din 13-15 iunie 1990 si ca a organizat mineriadele impreuna cu serviciile secrete. “Aceasta actiune a fost pregatita, premeditata de oamenii lui Iliescu… Nu pot sa dau nume pentru ca tine de ancheta penala, sunt nume din Securitate, nume de ofiteri Ð locotenenti, colonei, cumnatul lui Petre Roman… Au fost diversiuni de tip comunist, pe care asa le facea Securitatea”, a spus Cozma mai mult urland in fata ziaristilor. In plus, el a precizat ca Iliescu merita apelativul de “carpa kaghebista”.
Fostul lider al minerilor l-a mai acuzat pe Iliescu ca nu a vrut sa faca lumina in cazul mineriadelor pana acum: “De ce pana acum regimul Iliescu nu a vrut sa faca lumina in evenimentele din 13-15 iunie?” In plus, ortacul a declarat ca primul arestat in procesul mineriadelor ar fi trebuit sa fie tocmai Iliescu, deoarece el a fost capul: “De la cap se-mpute pestele, or, de la cap trebuia sa se inceapa aceasta ancheta”.
Pus pe dezvaluiri, Cozma a spus ca mineriada din 1991 nu a fost decat o intelegere intre Petre Roman si Ion Iliescu. “In septembrie 1991 caderea Guvernului Roman s-a produs la intelegerea dintre Petre Roman si Iliescu… Guvernul Roman trebuia schimbat”, a declarat Cozma. Mai grav este ca, dupa spusele acestuia, Petre Roman a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a provoca mineriada. “Impreuna cu viceprim-ministrul de atunci Eugen Dijmarescu am semnat o hartie de anulare a grevei minerilor si am primit si banii ceruti… Roman a anulat acel act si dupa aceea nu ne-a dat banii ca sa-i scot in strada pe minerii de la Lupeni”, a dezvaluit fostul ortac.
Cozma a adaugat ca mineriadele ar fi trebuit denumite “iliesciade” sau “petreromaniade”.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă