12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCorturile sunt interzise în Deltă!

Corturile sunt interzise în Deltă!

Instalarea corturilor, cu excepţia locurilor de campare autorizate, este interzisă în Delta Dunării, de mai bine de o lună.

Încă din iulie, ca urmare a condiţiilor hidro­mete­orologice nefavorabile din acea perioadă şi având în vedere prog­noza pentru perioada imediat ur­mătoare, Adminis­traţia Rezer­vaţiei Biosferei Delta Du­nării a anunţat că în perimetrul rezervaţiei este interzisă instalarea corturilor în afara locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate cores­pun­zător cerinţelor igienico-sani­tare, măsura urmând să se menţină pe o perioadă nede­terminată. „Adresăm vizita­tori­lor Rezervaţiei rugămintea ca, pentru siguranţa lor sanitară, să folosească numai spaţiile de cazare autorizate existente în localităţile din Delta Dunării şi din zonele învecinate”, a precizat guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu.

Spaţiile de campare autorizate în Delta Dunării sunt campingul „Delfinul”, din Sfântu Gheorghe, campingul „Campoeuroclub Partizani”, din comuna Par­tizani, şi tabăra pentru tineret din Sulina. De asemenea, loca­ţiile autorizate care oferă cazare doar la vile, căsuţe şi cabane sunt satul de vacanţă „La Eden”, Gura Portiţei, complexul turistic Tatanir, din comuna Chilia Veche. Baboianu a declarat că a cerut autorităţilor locale să identifice locuri de campare aflate în vatra satelor. „În total, pe teritoriul rezervaţiei există 28 de locuri unde s-ar putea organiza locuri de campare”, a declarat acesta. Costul pentru amplasarea timp de o zi a cortului este de circa 20 de lei, în condiţiile în care cazarea într-o pensiune din zonă este de 50 de lei.

Măsura interzicerii campării a fost adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbol­năvirilor şi altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilităţi igienico-sanitare, cât şi pentru prevenirea efectelor negative asupra specii­lor şi habitatelor naturale, generate de comportamentul turiştilor ce campează în astfel de locuri. Grigore Baboianu spune că unii dintre turiştii care se cazează la cort pescuiesc ilegal, rup ilegal plante protejate, crengi, fac focuri necontrolate. În plus, în multe locuri de campare rămân mormane de gunoi după plecarea turiştilor. Resturile menajere sunt adunate în fiecare primăvară de angajaţii rezervaţiei şi de voluntari. 

Camparea în zone neautorizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate de ARBDD se sancţionează cu amendă de la 130 lei la 400 lei pentru persoanele fizice şi de la 170 lei la 500 lei pentru persoanele juridice.

În total, pe teritoriul rezervaţiei există 28 de locuri unde s-ar putea organiza locuri de campare.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă