20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCorpul maistrului militar a fost gasit legat de un scaun

Corpul maistrului militar a fost gasit legat de un scaun

Dupa doua saptamani de cautari, echipele de interventie au descoperit, ieri dupa-amiaza, corpul maistrului militar Constantin Hurchi, cel de-al treilea membru al echipajului elicopterului prabusit in lacul Golesti, din judetul Arges. Corpul militarului a fost gasit de scafandri, in jurul orei 12.45, pe fundul lacului, legat de un scaun al elicopterului. Ministerul Apararii Nationale a comunicat ca trupul acestuia va fi depus la capela Cimitirului Ghencea Militar si va fi inmormantat, maine dupa-amiaza, cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Militar 3, langa colegii sai, comandorul Adrian Marinescu si locotenentul Adrian Cioarba, decedati in acelasi accident aviatic.
Accidentul s-a produs in timpul unui zbor de antrenament efectuat de doua elicoptere IAR 330 Puma de la Baza 90 Transport Aerian din Bucuresti. Elicopterul prabusit efectua un zbor de instructie si nu avea armament sau munitie la bord. Dupa cum a declarat, in aceeasi zi, generalul Dan Voinea, seful Parchetelor Militare, din primele cercetari a rezultat ca zborul s-a desfasurat in conditii obisnuite, vremea in zona fiind buna. “Pilotii aveau o bogata experienta si nu excludem posibilitatea unor probleme de ordin tehnic, insa rezultatul il vom avea abia dupa incheierea anchetei”, a spus generalul Voinea.
Comandorul Adrian Marinescu, locotenent Adrian Cioarba si maistrul militar Constantin Hurchi, toti trei de la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni, au fost dati disparuti dupa ce elicopterul la bordul caruia erau s-a prabusit, la 24 octombrie, ora 13.15, in lacul de acumulare de la Golesti. Cautarea celor trei a inceput la cateva ore dupa prabusirea elicopterului. Echipele de interventie au reusit, a doua zi, aducerea la suprafata a corpului comandorului Adrian Marinescu, acesta fiind gasit pe fundul lacului de acumulare Golesti. In cursul aceleiasi zile, echipele de interventie au descoperit elicopterul, precum si cutia neagra a aparatului. Din aparatul infundat in mal a fost recuperat si corpul locotenentului Adrian Cioarba. Cautarile celui de-al treilea membru al echipajului au continuat. De la Braila au fost aduse pontoane pe care a fost montata o macara, pentru scoaterea aparatului din apa. Cadavrul maistrului militar a fost gasit dupa doua saptamani de la producerea accidentului. Anchetatorii fac investigatii pentru a se stabili cum s-a produs evenimentul, atat la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni, de unde proveneau cei trei, cat si la fata locului. De asemenea, vor fi analizate convorbirile radio, ultima convorbire cu echipajul elicopterului avand loc cand aparatul de zbor era in zona localitatii Campina. Conform procedurilor, elicopterele Puma vor ramane la sol pana la finalizarea anchetei.
Investigatiile in acest caz sunt facute de o comisie de ancheta din cadrul MApN condusa de generalul Gheorghe Catrina, seful fortelor aeriene, precum si de o echipa de pro-curori din cadrul Sectiei Parchetelor Militare. La dosarul constituit la Sectia Parchetelor Militare se vor atasa necropsiile membrilor echipajului, urmand a se realiza o expertiza medico-legala si una tehnica.

Cele mai citite

Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii

Comunicat de presă Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale AmericiiPreședintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă