11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

FOTO. Corespondență de la Cluj. Tinerii basarabeni au învins viscolul. Mii de cetățeni ai Republicii Moldova au votat pentru Europa

Mai mult de 1.000 de cetățeni ai Republicii Moldova au votat până la prâns la secția de votare organizată la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Cei mai mulți dintre ei sunt tineri aflați la studii la diferite universități din Transilvania și care au ținut să se prezinte la vot în ciuda viscolului de afară.

Numărul celor care s-au prezentat la urne este foarte mare, în condițiile în care la primul tur al alegerilor prezidențiale, la Cluj, au votat doar 1.400 de cetățeni ai Republicii Moldova, spune președintele biroului electoral de la Cluj, Simion Botnari.

”Necătând la condițiile climatice care sunt afară, avem o depășire a numărului de alegători de la votul anterior. În rest, nu au fost incidente, lumea e plină de voie bună, fără probleme”, a spus Simion Botnari.

Tinerii care au votat la Cluj spun că doresc ca Republica Moldova să își continue parcursul european. Nu doar tinerii studenți au venit la vot. Dintre basarabenii care locuiesc în Transilvania au venit la secția de votare inclusiv persoane aflate în scaunul cu rotile, pentru că doresc ca Republica Moldova să se apropie și mai mult de România și de Uniunea Europeană.

”Suntem același popor, deci este clar pentru ce am votat. Vrem să mergem înainte spre Europa și să scăpăm de oligarhi”, a spus unul dintre studenți. ”Putem să întoarcem votul. De aceea, am venit cu toții la urne”, a adăugat un altul.

Procesul electoral s-a derulat fără incidente. În turul al II-lea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova se înfruntă candidatul pro-european și pro-român Maia Sandu și candidatul pro-rus, Igor Dodon, care este exponentul oligarhilor de la Chișinău.

Citește și: Moldovenii își aleg președintele.Va fi pro-rusul Igor Dodon sau pro-europeana Maia Sandu? Peste un milion de moldoveni au votat. Mobilizare masivă în diaspora. Maia Sandu: Dacă alegerile sunt corecte, noi vom câștiga | LIVE VIDEO + FOTO

 

Ultima oră
Pe aceeași temă