20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCopila de 13 ani, maltratata de parinti

Copila de 13 ani, maltratata de parinti

» O fetita de 13 ani, cu handicap, din Alba, a fost descoperita legata de propriii parinti intr-o bucatarie de vara, batuta si muscata de sobolani

O fetita de 13 ani, Ana Maria Vasilca, a fost descoperita, marti, in timpul unui control de rutina efectuat de asistentii sociali de la Primaria localitatii Cut, judetul Alba, intr-o bucatarie de vara, legata si abandonata pe o saltea. Potrivit asistentilor, fata avea urme de agresiune si se afla intr-o stare generala proasta, astfel incat asistentii sociali au sesizat imediat Politia si au transportat copilul de urgenta la spital.
"Fetita prezinta sindrom de copil batut, plagi cutanate, edem generalizat al fetei si membrelor, durere generalizata. Va avea nevoie de cel putin 25-30 de zile de ingrijiri", a declarat ieri Sorin Chirila, seful Directiei pentru Protectia Copilului Alba. Chirila spune ca, potrivit primelor date medico-legale, unele rani de pe corpul copilei dateaza de doua zile, insa altele sunt mai vechi de 20 de zile. Tot el spune ca unele dintre acestea ar putea fi produse prin automutilare, avand in vedere handicapul de care suferea Ana Maria, insa amandoi parintii ei sunt persoane cu trecut violent recunoscut. Fata mai prezenta urme de oparire, arsuri si muscaturi de rozatoare, iar ranile ei au fost provocate cu cozi de matura sau picioare de la scaun.

Potrivit lui Chirila, tatal era delegat de Primaria localitatii Cut, unde locuia familia, ca ingrijitor al fetei si incasa lunar 340 de lei pentru ca avea grija de ea. Trecutul familiei Vasilca porneste din Arad, unde s-au ocupat in urma cu cativa ani cu cresterea oilor. Ulterior s-au mutat in Alba unde tatal s-a angajat ca sofer la Kronospan Sebes, firma austriaca producatoare de mobila. Inspectorul mai spune ca familia nu avea greutati financiare, ei avand o vaca de lapte, porci si alte animale de curte, mai mult, se pregateau sa isi renoveze casa.
Familia are inca cinci copii, doi baieti de sapte si noua ani, o fata de 14 ani si un baietel de cateva luni. In anul 2000, o alta fata a familiei Vasilca a fost data in adoptie internationala, iar o alta, de 11 ani, suferind de hidrocefalie, este internata intr-un centru special din judet.

Inspectorii au inceput o ancheta asupra conditiilor in care traiesc si restul copiilor familiei, insa cel mai probabil, parintii vor fi decazuti din drepturi. Ana Maria a fost transportata la Cluj-Napoca, la o clinica specializata pentru copii. Tatal bataus nu a dorit sa motiveze nici in fata inspectorilor felul inuman in care s-a purtat, el si sotia lui, cu copilul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă