12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCopiii Constanţei, pe urmele lui Răzvan Florea

Copiii Constanţei, pe urmele lui Răzvan Florea

Investiţia umană făcută de campionul Răzvan Florea începe să dea roade. După ce clubul său a trimis un sportiv în celebra tabără a Cameliei Potec, alături de alţi 23 de copii cu potenţial, gruparea condusă de medaliatul olimpic a făcut ravagii la Cupa Bacăului. Toţi cei 28 de elevi ai Şcolii de Înot Răzvan Florea au reuşit să-şi îmbunătăţească performanţele anterioare, iar patru dintre ei au obţinut şi trofeul suprem, cel care premiază cel mai bun copil la o anumită categorie de vârstă.

Test înainte de Campionatul Național

Deşi doar o competiţie amicală, ultim test înainte de Campionatul Naţional, concursul de la Bacău a adunat la start 250 de copii, iar concurenţa de la nivelul inferior al piramidei de vârstă a fost acerbă. Atena Sport Club a mers în Moldova cu 28 de sportivi şi cu “şeful” Răzvan Florea pe post de conducător al delegaţiei, iar copiii s-au comportat exemplar, la toate categoriile de vârstă. Fără să fi fost extrem de puternic la grupele eligibile pentru Naţionale, concursul a fost catalogat drept util şi reuşit de către medaliatul olimpic, iar speranţele pentru medalii oficiale au crescut odată cu întrecerea băcăuană.

Răzvan Florea nu se îmbată cu apă rece

“Per ansamblu a fost un concurs foarte tare, dar numai la categoriile mai mici de vârstă. Nu ne îmbătăm cu apă rece pentru că ştim că la categoriile mai mari au venit puţini copii care vor participa la naţionale, dar la grupele de vârstă mai mici a fost o concurenţă acerbă. Chiar şi aşa, eu unul sunt mai mult decât mulţumit de tot ce s-a reuşit aici, pentru că toţi copiii din delegaţie au reuşit să-şi îmbunătăţească rezultatele, iar evaluarea după o perioadă de pregătiri este una pozitivă. De asemenea, sunt încântat de felul în care s-au prezentat copii eligibili pentru Naţionale, care sunt în plină perioadă de acumulări, dar au reuşit să facă un concurs foarte bun”, ne-a declarat Răzvan Florea.

Cine a ieșit în evidență

În fapt, la Bacău au ieşit în evidenţă şase dintre copiii clubului constănţean, în frunte cu cea mai nouă achiziţie, Vlad Rogoveanu. “Decanul de vârstă” a cucerit aurul în toate cele patru probe la care a participat şi, ca o consecinţă, cupa oferită celui mai bun sportiv la categoria 2003. Acelaşi trofeu, dar pentru categorii diferite de vârstă a intrat şi în posesia lui Edi Răducanu (categoria 2006, aur la toate probele), lui Darius Teişanu (aur la spate, bras şi fluture şi argint la liber) şi a Anei Grosu (2008, aur la fluture, liber şi spare, argint la bras). La remarcaţi au intrat şi Nicolas Ursu (2004, argint la spate, liber şi bras, bronz la fluture) şi Patrick Dinu (2005, aur la spate şi argint la liber, bras şi fluture), cei şase fiind vedetele delegaţiei constănţene de la Bacău. Pe podium au mai urcat Briana Petrescu, Ioana Petcu, Ioana Badea, Rareş Badea, Eva Paraschiv, Rareş Calinic şi Victor Alfonzetti, majoritatea deja obişnuiţi cu prezenţele la concursuri de nataţie şi cu medaliile. 

Doi dintre ei, Vlad Rogoveanu şi Nicolas Ursu merg şi la Naţionale, dar la acest moment este destul de dificil de pronosticat rezultatele lor, mai ales că pentru primul CN-ul este un veritabil test. Puştiul transferat în această toamnă de la clubul lui Răzvan Florea va fi evaluat în funcţie de rezultatele de la CN, abia apoi urmând ca programul său de antrenament să devină unul dedicat.

Dinu şi Rogoveanu, „acasă“ la Camelia Potec

Ales dintre antrenorii care s-au ocupat de cei mai buni 24 de copii din România în cadrul programului “Camelia Potec – În căutarea viitorilor campioni”, Răzvan Florea s-a declarat încântat de tot ce s-a petrecut la Bucureşti. Doi dintre copiii săi au fost prezenţi la primul cantonament, iar efectele acestuia s-au dovedit imediate.

“Patrick Dinu şi-a schimbat imediat atitudinea faţă de înot, lucru benefic pentru toată lumea. De fapt acesta este şi scopul acestui program, iar copiii au înţeles deja unde se află. Şi-au cunoscut rivalii direcţi, au putut să comunice cu ei şi au putut să se autoevalueze în timpul acestui cantonament. Sper ca ceea ce au învăţat aici, şi ce vor învăţa în continuare, să le fie de mare ajutor în carieră”, a încheiat Răzvan Florea. 

Speranțe la podium

“Nu vreau să fac nici un pronostic legat de evoluţiile lor viitoare. Mai este o lună până la Campionatul Naţional, lună care poate fi folosită pentru acumulări. Eu vreau doar să scoată timpi buni şi nu pun presiune pe ei pentru a veni cu medalii. Dacă vor scoate acei timpi pe care îi doresc eu, cu siguranţă însă că se vor apropia de podium. Vlad este un copil care răspunde excelent la cerinţele noastre până acum, dar concursul va constitui şi pentru el un test pentru că abia după această competiţie oficială vom putea alege o direcţie a antrenamentelor sale”, ne-a explicat Răzvan Florea.

 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă