20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCooperare maghiaro-germană spre gloria teatrului

Cooperare maghiaro-germană spre gloria teatrului

Două spectacole ale Teatrului German de Stat Timișoara din stagiunea 2014-2015 au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2015, care are loc zilele acestea la București.

„Electra“ după Eschil şi Euripide, în regia lui Bocsárdi László, se joacă azi, la ora 21.00 și mâine, la ora 18.00, în sala „Pictura“ a Teatrului Național din București, iar „Moliendo Café“, în regia lui Silviu Purcărete, o coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara și a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara, poate fi vizionat  joi, 29 octombrie, la ora 20.00 și vineri, 30 octombrie, la ora 20.00 în sala „Toma Caragiu“ a Teatrului Bulandra din București.

Festivalul Național de Teatru, aflat în 2015 la cea de-a 25-a ediție, oferă publicului posibilitatea de a viziona 44 de spectacole selecţionate de către directorul artistic, criticul de teatru Marina Constantinescu, precum și trei producţii invitate din străinătate, dar şi multe alte evenimente, precum lansări de carte, expoziții, dezbateri sau conferințe.

Festivalul are ca temă o realitate extrem de actuală – conflictul – care se regăseşte şi în multe dintre spectacolele festivalului.

Spectacolul „Electra“ se află la a treia prezență festivalieră, după participarea la Festivalul Internațional „Theaterstock“ de la Bacău și la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni. Regia poartă semnătura lui Bocsárdi László, decorul este semnat de Bartha József, costumele sunt creația lui Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba.

Cu ocazia spectacolului „Moliendo Café“, Teatrele German și Maghiar de Stat din Timişoara s-au întâlnit prima dată într-un proiect comun, coproducția reunind 36 de actori din ambele trupe.

Regia spectacolului este semnată de Silviu Purcărete, scenografia de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli.

Cele mai citite

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă