12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialConturi din Germania golite de carderi romani

Conturi din Germania golite de carderi romani

O retea compusa din falsificatori romani de carduri a provocat o paguba in valoare de doua milioane de euro unor cetateni germani. Frauda bancara a fost comisa cu ajutorul unor carduri clonate.

Potrivit politistilor, reteaua de falsificatori cuprinde 23 de persoane, anchetate de politisti si procurori romani si germani. Patru persoane au fost arestate, la inceputul lunii septembrie, in orasele Berlin si Hamburg din Germania, iar alte sase persoane au fost arestat preventiv in Romania. Celelalte sunt cercetate in stare de libertate. De asemenea, anchetatorii au ridicat 23 de laptopuri si calculatoare, 12 harduri externe si 500 de DVD-uri pe care erau stocate date furate. Ei au descoperit si 92 de carduri clonate. Potrivit sefului Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Cluj, Dragos Gheorghiu, falsificatorii provin din judetele Bihor, Satu Mare, Galati, Bacau, Constanta si din Bucuresti. Ei au fost descoperiti dupa ce, in luna martie, politistii clujeni si procurorii de la Serviciul DIICOT Salaj au anihilat o alta retea de falsificatori de carduri. Dragos Gheorghiu spune ca retelele aveau membri specializati, care executau cate o singura operatiune.

 

Unii produceau asa-numitele "pisicute", care copiau datele cardurilor, altii transportau dispozitivele si alte persoane le instalau la bancomate din Germania. Dispozitivele erau colectate de alti membri ai retelei, care le duceau in Franta, la Paris, unde informatiile erau decriptate si apoi erau confectionate carduri-clone. Retragerile de bani erau facute in Romania. Cu banii obtinuti, tinerii isi cumparau masini de lux gen BMW X5 sau Audi Q7. Autoturismele au fost puse sub sechestru de catre anchetatori. Politistii germani spun ca anul acesta numarul infractiunilor cu carduri falsificate va ajunge la 2.600 de cazuri, de trei ori mai multe decat in 2006. Multe dintre aceste infractiuni sunt comise de romani. Daca vor fi condamnati, tinerii falsificatori risca pedepse cuprinse intre 5 si 20 de ani de inchisoare.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă