33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialContracte de 334 mil.euro pentru modernizarea a 66 km de căi ferate...

Contracte de 334 mil.euro pentru modernizarea a 66 km de căi ferate pe tronsonul Coşlariu-Sighişoara

CFR a atribuit două contracte în valoare totală de 1,43 miliarde lei (334 milioane euro) fără TVA pentru modernizarea infrastructurii feroviare între localităţile Aţel (Sibiu) şi Coşlariu (Alba), pe o porţiune de 66,2 km, loturile fiind adjudecate de Impresa, respectiv asocierea Aktor-Arcada, relatează Mediafax.

Lucrările vizează sectoarele Aţel – Micăsasa şi Micăsasa – Coşlariu, ambele situate pe tronsonul Coşlariu – Sighişoara, parte integrantă a Coridorului IV Pan European.

Contractul pentru trosonul Aţel – Micăsasa (29,6 km) a fost adjudecat de Impresa Pizzarotii & C. din Italia, pentru 712,5 milioane lei (aproximativ 166 milioane euro), fără TVA. Al doilea lot (36,6 km) a fost atribuit asocierii Aktor (Grecia) – Arcada (România), pentru 721,8 milioane lei (aproximativ 168 milioane euro), fără TVA.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de trei ani, la care se adaugă o perioadă de garanţie de doi ani.

Lucrările vor asigura viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru cele de marfă.

“Reabilitarea/modernizarea secţiunii de cale ferată Coşlariu – Sighişoara (89,5 km), parte integrantă a Coridorului IV Pan European, va contribui în mod direct la realizarea obiectivului strategic de creştere a cotei actuale de piaţă a transportului feroviar de călători şi marfă, prin sporirea gradului de siguranţă şi de confort, dar şi prin reducerea timpului de călătorie. Tototdată, reabilitarea infrastructurii feroviare va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice pe plan regional, prin asigurarea unei legături directe şi rapide dintre întreprinderile locale şi antreprenorii care dispun de capital”, se arată într-un comunicat al CFR.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană în proporţie de 85% şi contribuţia de la bugetul de stat în proporţie de 15%.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă