17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialContrabandă China-Germania via Constanța

Contrabandă China-Germania via Constanța

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și vameșii de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Constanța Sud-Agigea au descoperit într-un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Germania, 7.360 articole electronice și 432 jucării susceptibile a fi contrafăcute.

Dacă ar fi originale, valoarea acestora ar fi de aproximativ 490.000 lei. Polițiștii de frontieră și vameșii au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit al containerului sosit din China pentru o societate comercială al cărui administrator este un cetățean polonez în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în Germania.

În urma controlului au fost descoperite 4.400 de căști pentru telefon, 2.960 bucăți miniradio și 432 de mașinuțe din plastic cu radiocomandă, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute. „Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate», faptă prevăzută și sancționată de art. 90 din Legea 84/1998 republicată“, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța, subinspectorul Ion Alexandru.

Polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche au depistat două femei care au încercat să introducă în țară țigări netimbrate, fără documente justificative. „În PTF Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră două femei cu cetățenie română, R. Nurgean în vârstă 34 de ani și A. Merac de 36 de ani, domiciliate în municipiul Constanța, care călătoreau cu un autocar marca Mercedes ce efectuează curse pe ruta Turcia – România. În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele lor personale, 280 de pachete cu țigarete netimbrate mărcile «M/M Slims» și «Ashima Luxury Size»“.   

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă