10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialContestat în PSD, ministrul Justiției este lăudat de Comisia de la Veneția...

Contestat în PSD, ministrul Justiției este lăudat de Comisia de la Veneția pentru că nu a modificat legislația penală prin OUG-uri

Tudorel Toader a fost felicitat de secretarul general al Comisiei de la Veneția, Thomas Market, care a declarat, într-un interviu pentru RFI, că instituția pe care o reprezintă salută decizia ministului român de a nu modifica legislația penală prin ordonanțe de urgență.

Legile penale reprezintă un domeniu care nu trebuie să facă obiectul ordonanţelor, a mai spus oficialul european, potrivit Digi24. Secretarul general al Comisiei de la Veneţia, care a participat în România la o conferință internațională găzduită de Președinție, transmite totodată că este important să fie asigurată independenţa justiţiei şi a procurorilor, iar lupta împotriva corupţiei trebuie să rămână o prioritate pentru România.

„Am salutat faptul că noul ministru al justiţiei a anunţat că în viitor nu va mai folosi ordonanţe de urgenţă pe astfel de subiecte. (…) E foarte important să fie asigurată independenţa justiţiei şi a procurorilor. Lupta împotriva corupţiei trebuie să rămână o prioritate pentru România”, a spus Thomas Markert, secretarul general al Comisiei de la Veneţia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă